Tickets

Volley Tilburg zet zich in voor Voedselbank Nederland

Zaterdag 15 april zamelt Volley Tilburg in sportcomplex T-Kwadraat voedsel in voor Voedselbank Nederland. Een mooi initiatief van de volleybalvereniging en reden genoeg om Volley Tilburg te kiezen voor Vereniging in de Schijnwerpers. We interviewden daarvoor Robin van der Peijl, voorzitter van Volley Tilburg. Hij sprak over de vereniging, het initiatief en gaf nog een tip voor andere verenigingen.

Volley Tilburg is een van de 9 (beach)volleybalverenigingen in Tilburg en ontstaan in 2015 door een fusering van VC Sarto en Triade-VCT en is gevestigd in sportcomplex T-Kwadraat. Beide waren grote, succesvolle en bekende Tilburgse verenigingen met een rijke historie, die door de fusering niet verloren zijn gegaan. Met 550 leden is Volley Tilburg de grootste volleybalvereniging van Tilburg en zelfs één van de grootste van het land! Van de jongste jeugd vanaf zes jaar tot en met de 60+ teams, er is voor iedereen ruimte binnen de vereniging. Ook zijn er twee zitvolleybalteams. Ontspanning, ontwikkeling en gezelligheid zijn belangrijke waarden bij Volley Tilburg. “Dat vormt ook wel de kern van ons bestaan. Natuurlijk om de sport volleybal aan te bieden, maar ook om leden een plek van ontspanning te bieden in ieders drukke bestaan. Terwijl wie dat wil, zichzelf zowel binnen als buiten de lijnen kan ontwikkelen.”, aldus Robin van der Peijl, voorzitter van Volley Tilburg. 

Inzamelingsactie voedselbank

Volley Tilburg sluit zich aan bij de inzamelingsactie voor Voedselbank Nederland vanuit de volleybalbond (Nevobo) en andere sportbonden in Nederland. De voedselbanken in Nederland hebben het in april vaak moeilijk om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Verschillende sportbonden hebben daarom hun verenigingen opgeroepen om in deze maand boodschappen in te zamelen voor de lokale voedselbank. 

“Geld zou nooit een reden mogen zijn dat je niet kan sporten”, vertelt Robin. “Bij een teamsport moet je er voor elkaar staan. Hopelijk kunnen wij als teamsportvereniging dit nu ook laten zien voor mensen die gesteund worden vanuit de Voedselbank.” Vanuit Volley Tilburg is gekozen om het toe te spitsen op zaterdag 15 april. “Dat is de laatste competitiedag in het volleybal en tegelijk een dag dat onze teams thuis spelen.” Op die dag wordt in de horeca van T-Kwadraat zo veel mogelijk voedsel verzameld voor de Voedselbank.  

Tip voor de toekomst

Voor Volley Tilburg is betrokkenheid een belangrijk thema, zowel maatschappelijk als bij de eigen leden. “Zorg dat je te allen tijde je vereniging verenigd houdt. Als leden zich verbonden voelen krijg je dingen samen georganiseerd. Daarna volgen de sportieve prestaties, en dus niet andersom”, sluit Robin mee af.
 

Volleybal
9 sportaanbieders in Tilburg