Tickets

JOGG

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en gelooft in de kracht van een gezonde omgeving. Daarom streven we met de JOGG-aanpak naar het gezonder maken van de plekken waar kinderen veel komen. Zodat ze thuis, op kinderdagverblijven, op school en op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo wordt er bijvoorbeeld op basisscholen samengewerkt met de Gezonde School aanpak en mogen intussen ruim 30 Tilburgse scholen zich ‘gezonde school’ noemen. 

Door verschillende initiatieven, programma’s en acties, gekoppeld aan deze aanpak, maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld. Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving, want de omgeving om het kind heen bepaalt of het kind gezond kan opgroeien.
De Tilburgse JOGG-aanpak richt zich vooral op het bevorderen van een gezonde leefstijl voor kinderen van 0-19 jaar (en hun ouders) in de wijken Stokhasselt, Groenewoud en de Kruidenbuurt. Maar daar waar mogelijk zet de gemeente acties en programma's ook stadsbreed in. We richten ons op 3 hoofdthema’s: bewegen, water drinken en groente/fruit eten.

Bewegen

Kinderen spelen steeds minder buiten.  Dat terwijl vrij en avontuurlijk buitenspelen erg belangrijk is voor een kind. Het is goed voor de motoriek, voor de weerstand en kinderen leren risico’s inschatten. Daarnaast is het kind lekker in beweging, maakt het vriendjes en ontwikkelt het creativiteit. Bekijk hier alle informatie over het hoofdthema bewegen.

Water drinken

In 2019 is Tilburg uitgeroepen tot de stad met het lekkerste kraanwater van Nederland. We zijn trots op ons water. En we willen dat iedereen dit lekkere water kan proeven, waar en wanneer dan ook. Daarom zijn er meer dan 25 openbare watertappunten in de gemeente Bekijk hier alle informatie over het hoofdthema water drinken. 

Groente eten

Het eten van groente is lekker en normaal. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten.Bekijk hier alle informatie over het hoofdthema groente en fruit eten. 

Aansluiten bij JOGG

Iedereen die bij kan/wil dragen aan een gezondere omgeving voor de Tilburgse jeugd kan zich aansluiten en meedoen: JOGG verbindt acties, initiatieven en partners en ondersteunt gezonde ambities van organisaties met als gezamenlijk doel: gezonde jeugd, gezonde toekomst!

Heb jij een activiteit, initiatief of idee dat bijdraagt aan de Tilburgse JOGG aanpak? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op of bel naar Esther Peters via 06 53 89 14 43. Ook kun je je via de mail aanmelden voor de JOGG Tilburg nieuwsbrief, die 5 á 6 keer per jaar verschijnt. Bekijk jogg.nl voor meer informatie over JOGG landelijk. 

Downloads en nieuwsbrieven

Je kunt verschillend promotiemateriaal van JOGG downloaden. Onder andere de laatste factsheet, voorbeeldflyers, posters en diverse campagne-uitingen. Ook de nieuwsbrieven vind je hier terug. 

Groen en gezond opgroeien in 013

JOGG Tilburg heeft, in samenwerking met Jong Leren Eten, GDD Hart van Brabant, de kinderopvanggroep en T-primair de brochure ’Groen en gezond opgroeien in 013’ gemaakt. Deze brochure is bedoeld voor het Primair Onderwijs en de kinderopvang. In de brochure een goed en duidelijk overzicht van allerlei educatieprogramma’s op het gebied van gezond eten, tuinieren in de moestuin, bewegen en water drinken. Daarnaast staat er een overzicht in van de beschikbare subsidies voor de scholen en regelingen voor mensen met een laag inkomen. De brochure is ook fysiek beschikbaar. Bestel hem door een mail te sturen