Tickets

Beweegaanbod Senioren

Sporten is voor alle leeftijden. Het draagt bij aan een gezonder en socialer leven. Je blijft in een goede conditie en daarnaast is het hartstikke leuk. De gemeente Tilburg biedt een gevarieerd sport- en bewegingsaanbod voor ouderen. Deze is hier te vinden. 

KOM! Keep On Moving!

In de gemeente Tilburg zijn er veel verenigingen waar mensen samenkomen om te bewegen. Toch zie je dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd minder of niet meer actief bewegen binnen zo’n vereniging. De belangrijkste redenen hiervoor zijn fysieke achteruitgang of het niet meer thuis voelen binnen een groep met veelal jongere mensen. Speciaal voor deze groep is in samenwerking met Oldstars van het Nationaal Ouderenfonds KOM! ontwikkeld.  

Laagdrempelig sporten op ieder niveau 

Bij KOM! wordt op een aangepaste manier gesport, waardoor iedereen mee kan doen. Door eenvoudige aanpassingen, zoals het wijzigen van de spelregels, kunnen 55+’ers langer sportief deelnemen bij een vereniging. Voorbeelden van aangepaste spelregels zijn bijvoorbeeld dat bij KOM! Tennis de bal twee keer mag stuiteren en bij KOM! Voetbal niet gerend mag worden. 

Gezelligheid centraal! 

Het sociale aspect is van groot belang binnen KOM!. De KOM!-activiteiten beginnen en eindigen altijd met een kopje koffie, thee of iets anders lekkers. Tijdens KOM! ontmoeten de deelnemers nieuwe mensen en ontstaan er leuke vriendschappen.  

Athletic Skills Model 

KOM! maakt tijdens haar activiteiten gebruik van het Athletic Skills Model als beweegmethode. Met de spel- en beweegvormen uit het Athletic Skills Model kunnen senioren fitter, gezonder en beter in bewegen worden. Het model combineert bewegen met sociale ontmoetingen, cognitieve uitdaging en natuurlijk heel veel plezier. 

Actueel overzicht van alle KOM!-activiteiten

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om deel te nemen aan een KOM!-activiteit? We hebben een overzicht gemaakt van het huidige aanbod in onze gemeente. Wellicht is er een leuke activiteit bij jou in de buurt. 

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Onderdeel van het aanbod voor ouderen is MBvO. Vanaf 65 jaar en ouder kan men wekelijks dicht bij huis deelnemen aan laagdrempelige beweegactiviteiten. Op dit moment zijn er 35 MBvO groepen in Tilburg en omgeving. Het doel is lekker samen bewegen en fit blijven. Rust gaat tenslotte roesten. Na afloop van de beweegles is er ruim de tijd voor koffie en onderlinge gezelligheid. Met deze activiteit blijf je in beweging en je ontmoet nieuwe mensen uit de wijk. Sportbedrijf Tilburg levert goede docenten voor de activiteiten. Daarnaast wordt samengewerkt met ContourdeTwern en verschillende ouderenorganisaties. 

Ben jij benieuwd naar het totale aanbod van activiteiten voor ouderen en wil je graag deelnemen? Neem dan contact op met onze sport & beweegcoach Ben de Fretes.

NDC Tilburgse Wandelchallenge

In Tilburg wordt veel gewandeld. Zo ook onder de noemer: NDC Tilburgse Wandelchallenge. Elk jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge. De Tilburgse Wandelchallenge is daar onderdeel van. Het doel is om mensen met diabetes of een verhoogd risico op diabetes in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. In Tilburg zijn verschillende wandelgroepen actief. Iedereen is welkom om mee te doen. Lees alles over de NDC Tilburgse Wandelchallenge.