Tickets

Beweegaanbod Senioren

Sporten is voor alle leeftijden. Het draagt bij aan een gezonder en socialer leven. Je blijft in een goede conditie en daarnaast is het hartstikke leuk. De gemeente Tilburg biedt een gevarieerd sport- en bewegingsaanbod voor ouderen. Deze is binnenkort hier te vinden. 

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Onderdeel van het aanbod voor ouderen is MBvO. Vanaf 65 jaar en ouder kan men wekelijks dicht bij huis deelnemen aan laagdrempelige beweegactiviteiten. Op dit moment zijn er 35 MBvO groepen in Tilburg en omgeving. Het doel is lekker samen bewegen en fit blijven. Rust gaat tenslotte roesten. Na afloop van de beweegles is er ruim de tijd voor koffie en onderlinge gezelligheid. Met deze activiteit blijf je in beweging en je ontmoet nieuwe mensen uit de wijk. Sportbedrijf Tilburg levert goede docenten voor de activiteiten. Daarnaast wordt samengewerkt met ContourdeTwern en verschillende ouderenorganisaties. 

Ben jij benieuwd naar het totale aanbod van activiteiten voor ouderen en wil je graag deelnemen? Neem dan contact op met onze sport & beweegcoach Ben de Fretes.

NDC Tilburgse Wandelchallenge

In Tilburg wordt veel gewandeld. Zo ook onder de noemer: NDC Tilburgse Wandelchallenge. Elk jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge. De Tilburgse Wandelchallenge is daar onderdeel van. Het doel is om mensen met diabetes of een verhoogd risico op diabetes in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. In Tilburg zijn verschillende wandelgroepen actief. Iedereen is welkom om mee te doen. Lees alles over de NDC Tilburgse Wandelchallenge.