Tickets

Uniek sporten

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen! Tijdens het sporten werk je aan een betere conditie en bouw je sociale contacten op. Natuurlijk geldt dit ook voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Uniek Sporten Midden Brabant helpt deze mensen bij het vinden van een passende sport. Maar het helpt  sportaanbieders ook met het opzetten van een aangepast sportaanbod. 

Uniek netwerk

Bij Uniek Sporten Midden Brabant zijn 10 gemeenten aangesloten. Tilburg en de 9 andere aangesloten gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Waalwijk, Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Dongen hebben als doel om iedereen met een beperking of handicap aan het bewegen te krijgen. Hierbij kan het gaan om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke -, verstandelijke - of visuele- (blind/slechtziend) beperking, een chronische of psychische aandoening of gedragsproblematiek (stoornis in het autistisch spectrum/adhd/add). 

Ondersteunen van sporters en beweegaanbieders

De Sport- en Beweegcoach helpt mensen met een beperking bij het zoeken naar een passende sport- of beweegactiviteit. Daarnaast worden sport- en beweegaanbieders geholpen bij het opzetten of beter neerzetten van het aanbod, subsidieaanvragen, ledenwerving, etc. Ook is er een samenwerking met (zorg)instellingen en organisaties om de doelgroep in beweging te krijgen, door onder andere kennismakingslessen op locatie, individuele begeleiding of het organiseren van een evenement. 

Contact

Heb je een beperking en vraag je jezelf af of er een sport is die je in jouw buurt zou kunnen beoefenen? Of ben je een sport- of beweegaanbieder die ondersteuning nodig heeft? Kijk op onze website of neem contact op met Judith van Berkel. Wij helpen je graag!