Tickets

WSV Hart van Brabant organiseert winterwandelingen

Winter wandelingen voor elk niveau. Wandelsport vereniging (WSV) Hart van Brabant organiseert ook dit jaar weer een serie winterwandelingen. Met al drie geslaagde wandelingen achter de rug spraken wij Ad Leermakers die zich samen met zijn vrouw en een groot team vrijwilligers, al jaren inzet voor WSV Hart van Brabant. Wij spraken hem onder meer over de twee mooie wandelingen die nog op het programma staan.

Even kennismaken

WSV Hart van Brabant is een hechte vereniging die al 64 jaar bestaat. De vereniging bestaat uit zo’n 50 leden met als motto om een vriendenclub te zijn en te blijven. Veel leden zijn al lang lid en weten dan ook pareltjes van de wandelroutes in Tilburg te vinden. Gezelligheid en vriendschap staan centraal bij WSV Hart van Brabant. Naast gezelligheid én vriendschap heeft Hart van Brabant ook een aantal toplopers op zowel de lange afstand als het snelwandelen. En is Hart van Brabant een topspeler op organisatorisch gebied.
In de wintermaanden -november tot maart- verzameld de vereniging bij Restaurant Boerke Mutsaers, nabij station Tilburg Universiteit, om vanuit daar te vertrekken voor wandelingen met verschillende afstanden. Iedereen kan op zijn of haar niveau meewandelen. Ben je een beginnende wandelaar? Dan zijn er altijd mensen die je de weg in de wandelsport kunnen wijzen. Ben je al gevorderd? Dan kun je aansluiten bij een groep die je wellicht nieuwe plekken laat zien waar je waarschijnlijk in je eentje nooit was gaan wandelen. Het samen zijn en samen bewegen, zeker tijdens de wintertochten, is dan ook wat deze vereniging zo fijn maakt.

Winterwandelingen

Naast de reguliere wandelingen organiseert WSV Hart van Brabant ook verschillende evenementen, zoals de Nacht van Loon op Zand –een wandelwedstrijd over 80km tot 15 uur- , het Nederlands Kampioenschap Snelwandelen –ook in Tilburg op het parcours van Wielervereniging Pijnenburg-, de lange-afstandwandeltocht van Amsterdam naar Tilburg -met afstanden van 125, 80, 40 en 25 kilometer- en de al genoemde Winterwandelingen.
Tijdens deze winterwandelingen wordt er gewandeld over verschillende afstanden. Met een routekaart in de hand is het een kwestie van pijlen volgen en vooral genieten. De kortste route is zo’n 5km. Ben je meer gevorderd dan zijn er ook nog routes over 15km, 25km en 35km. Alle routes vertrekken vanaf thuishaven Boerke Mutsaers. De 35km start om 09:00 uur op de overige afstanden is starten mogelijk tussen 09:00 uur en 11:00 uur. Met deze winterwandelingen trekt WSV Hart van Brabant ook veel wandelaars van buiten Tilburg aan. De eerste drie edities van dit seizoen zitten er al op en waren met zo’n 175 deelnemers per editie een groot succes. Voor de komende twee edities op zondag 12 februari en zondag 5 maart kun je je nog inschrijven. De routes gaan per keer een andere richting uit en gaan veelal door de bosrijke omgeving van Tilburg en omliggende plaatsen.

Inschrijven kan via: www.wsv-hartvanbrabant.nl/Winterserie of op de dag zelf bij Boerke Mutsaers.
De kosten liggen tussen de €4,- en €6,- p.p. Wil je een leuk aandenken aan deze route? Dan kun je voor €1,- een leuk vaantje kopen.

Tips voor de andere verenigingen

“Wandelen is niet alleen kuieren, wandelen is sport, wat uit kan groeien naar topsport.” Dat is waar Ad zijn tip mee begint. “Wandelen is een sport wat op ieder niveau kan worden uitgevoerd, korte afstanden, lange afstanden, snelwandelen of kuieren? Het maakt niet uit, ga naar buiten en ga genieten!” De tip die Ad dan ook heeft voor andere verenigingen is: “Laat mensen bewegen, op hun eigen niveau. Dat maakt het leuk, dat maakt het gezellig, dat maakt dat iedereen blijft bewegen.