Tickets

JOGG: groente eten

Het eten van groente is lekker en normaal. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. Met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ wil JOGG Tilburg, samen met de Tilburgse kinderdagopvang, consultatiebureaus en supermarkten, kinderen (van 0-4) én hun ouders helpen om dagelijks meer groente te eten. Met deze campagne leren kinderen met kleur en smaak spelenderwijs verschillende groentes kennen, ontwikkelen ze hun smaak en gaan ze ook thuis gevarieerder eten.
 

Groente startpakket

Voor kinderopvanglocaties is een groente startpakket ontwikkeld dat de locaties kunnen gebruiken om aandacht te geven aan groente eten. De inhoud van dit pakket staat in de bijlage. Zo is er een groentebingokaart, zijn er receptenkaarten en is er een speciale menukaart. Ook wordt er vanuit GroenRijk een speciaal moestuinpakket (tegen een goedkoop tarief) beschikbaar gesteld om als opvang mee aan de slag te gaan. 

Materialen als de bingokaart en de receptenkaarten zijn ook thuis te gebruiken.

Downloads

Er zijn posters en online communicatieuitingen ontwikkeld die te gebruiken zijn door kinderopvanglocaties, consultatiebureaus en supermarkten.

Via deze link kun je verschillende digitale bestanden, zoals posters, receptenkaarten, het memoryspel, de online toolkit en het groente startpakket downloaden. 

Meer informatie

Heb je interesse in de drukbestanden van deze middelen? Of ben je op zoek naar tips waarbij ook jij meer aandacht kan geven aan groente eten? Mail dan naar jogg@tilburg.nl.