Tickets

JOGG: water drinken

In 2019 is Tilburg uitgeroepen tot de stad met het lekkerste kraanwater van Nederland. We zijn trots op ons water. En we willen dat iedereen dit lekkere water kan proeven, waar en wanneer dan ook. Daarom zijn er meer dan 25 openbare watertappunten in de gemeente. De komende jaren komen daar nog meer tappunten bij. Ook veel basisscholen en wijkcentra hebben een watertappunt waar iedereen water uit kan tappen. Op deze manier kan iedereen onderweg, of tussen het sporten door, genieten van lekker, goedkoop en duurzaam drinkwater.

Gezonde aanpak in Tilburg

Met het plaatsen van de watertappunten wil de gemeente Tilburg  mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. Dat doet de gemeente samen met Join the Pipe en Brabant Water. De watertappunten staan op scholen, in wijkcentra, bij sportveldjes en op openbare plekken waar veel mensen komen. Op het kaartje hier staan alle watertapplekken.

Mensen worden aangemoedigd minder flesjes water in de winkel te kopen, maar een bidon of flesje met kraanwater te vullen bij een van deze watertaps. Bekijk het filmpje dat deze boodschap ondersteunt. 

Waterjeweettoch

Tilburg wil met de JOGG-aanpak de gezonde leefstijl in Tilburg vergroten. Een van de doelen van de JOGG-aanpak is dat er minder zoete drankjes en sapjes gedronken worden en dat het drinken van kraanwater wordt aangemoedigd. Daar is in 2018 extra impuls aan gegeven door middel van de campagne #waterjeweettoch.
Als onderdeel van deze campagne zijn er waterpakketten gemaakt voor bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven met daarin een watermenukaart en allerlei hulpmiddelen om water drinken te stimuleren. De watermenukaart en andere communicatie-uitingen zijn hier te vinden. Wil je ook een waterpakket of meer informatie over deze campagne ontvangen? Mail dan naar jogg@tilburg.nl.