Tickets

Urban Vouchers

Gemeente Tilburg wil jongeren uitdagen om zichzelf te ontwikkelen. Jongeren hebben zich de laatste jaren vaak eenzaam gevoeld, mede door corona. Om ze te prikkelen en te helpen heeft gemeente Tilburg de Urban Vouchers in de wereld geroepen. Met deze vouchers kunnen Tilburgse jongeren aan de slag gaan met een idee voor bijvoorbeeld een project of een activiteit om bijvoorbeeld eenzaamheid, somberheid en angst van jongeren tegen te gaan.
Dus ben jij een sporter, artiest, docent, maker of creatieveling die actief is in de urban scene en kom je uit Tilburg? Heb je  een briljant idee waarbij je jouw skills kan inzetten om iets te doen voor jongeren? Dan is deze Urban Voucher de kickstart van jouw project!

 

Elke Urban Voucher is 500 euro waard. Om van een idee een project te maken, mag je maximaal drie Urban Vouchers aanvragen. Naast budget, kun je ook coaching krijgen bij het uitwerken en uitvoeren van je idee. Ook als je hulp nodig hebt bij het beschrijven van het idee is er een spreekuur (op afspraak) waar je terecht kan. Alle ideeën worden bekeken door een jury, die bepaalt uiteindelijk of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Uitgangspunten

Deze voucher krijg je natuurlijk niet zomaar. Een goed idee is de basis, maar om een voucher te krijgen zijn de volgende dingen belangrijk voor je project:

 • Een urban sport of kunstvorm staat centraal: denk hierbij aan skateboarden, breakdance, fashion, street art of hiphopmuziek
 • Het project geeft een boost aan de Tilburgse urban scene
 • Het project loopt niet langer dan een jaar
 • Het project ontstaat vanuit de scene en niet vanuit een gevestigde organisatie
 • De subsidie wordt verstrekt in de vorm van vouchers van 500 euro
 • Per project zijn maximaal 3 vouchers aan te vragen

Voorwaarden

Om aanspraak te maken op een voucher moet de aanvrager aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het project heeft als doel om jongeren fysiek of mentaal een boost te geven om steviger in hun schoenen te staan
 • Minimaal één urban sport- of kunstdiscipline speelt een rol in het project
 • Het project is in Tilburg
 • Het project heeft de potentie om herhaald te worden
 • Het project is voor iedereen toegankelijk
 • Je kan maar voor 1 project een aanvraag indienen
 • Het project is uniek: het mag geen onderdeel zijn van een vast (activiteiten)aanbod

De subsidieregeling vind je hier!

Wat zet je in je plan?

Je kunt de Urban Vouchers aanvragen door het idee te mailen naar urban ambtenaar bart.van.velzen@tilburg.nl. Beschrijf in de aanvraag (maximaal 2 A4-tjes) duidelijk wat het project doet voor jongeren en hoe je het wil aanpakken. Beschrijf daarnaast de urban sport/kunstdiscipline(s) waar je je op richt, de doelgroep (gericht op de urban scene) en de herhaalbaarheid van het project.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, als de subsidie op is worden er geen vouchers meer uitgedeeld. Een aanvraag wordt binnen 30 dagen na binnenkomst beoordeeld.

Belangrijk: er zijn flyers in de vorm van vouchers gedrukt om mensen te wijzen op deze mogelijkheid om geld te krijgen voor je idee. Deze flyers zijn natuurlijk geen geldige vouchers. Urban Vouchers kunnen alleen aangevraagd worden door een mail te sturen naar bart.van.velzen@tilburg.nl.

Urban Ambtenaar

Bart van Velzen is onze ‘Urban Ambtenaar’. Hij coacht de scene, adviseert de stad en verbindt beide. Zo is hij contactpersoon voor de Urban Vouchers. 

Voor meer informatie en inspiratie volg @urbanambtenaar op instagram.
Appen kan ook: 06 3113 3441