Tickets

David de Graaf

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag staat David de Graaf in de spotlights: een fanatieke fitness-er. Fitness is een ideale sport in coronatijd. “Ik duik 3x per week de home gym in. Daarnaast ga ik ook nog 3x per week hardlopen”.

David tijdens het sporten in de buitenlucht

David (27) woont nu 4 jaar tevreden in Tilburg. “Eigenlijk mijn hele leven heb ik veel gesport, maar sinds ik in Tilburg woon, sport ik heel fanatiek. Ik heb in het verleden sporten beoefend zoals basketbal, (zaal)voetbal, zwemmen en rugby. Tegenwoordig heb ik de focus op fitness. Sinds de sportscholen dicht zijn, ben ik ook gaan hardlopen om zo alles een beetje op peil te houden en mijn conditie te verbeteren. Af en toe speel ik ook nog een potje tennis.

Gezonde levensstijl

“Ik ben met fitness begonnen toen ik 18 was. Destijds was het nog niet zo populair als dat het nu is. Ik ben toen gaan sporten, omdat ik vrij mager was en mijn zelfbeeld wilde verbeteren. Dit heb ik twee jaar volgehouden, maar daarna ben ik een tijdje gestopt vanwege andere prioriteiten. Toen ik in Tilburg kwam te wonen, heb ik de draad weer opgepakt en dat heb ik sindsdien vastgehouden. Behalve heel fanatiek fitnessen, ben ik ook op mijn voeding gaan letten. Met de juiste voeding kun je echt veel bereiken. Ik merk dat veel mensen het toch lastig vinden en niet weten wat ze wel of niet kunnen eten om hun doelen te behalen. Het juiste woord hierin is balans; zorg dat je een voedingspatroon hebt dat bijdraagt aan je doelen, maar wel een die je voldoening geeft en waardoor je ook eet wat je lekker vindt. Zorg ervoor dat dit past binnen je levensstijl.”

“Niemand is dik geworden van een chocoladereep of 1x McDonald’s in de week. Gun jezelf deze lekkernijen en geniet er ook van, zo heb je ook iets om naar uit te kijken. Ik doe dat door een vast moment in de week te kiezen.”
David miste wel iets in Tilburg. “Ik was een keer aan het scrollen door Thuisbezorgd.nl en merkte dat het aanbod in Tilburg voor gezonde maaltijden vrij beperkt is (lees de thuisbezorgopties voor sporters). Daarom heb ik het concept BOXED ontwikkeld; de gezonde en lekkere take-away keuze die rijk is aan proteïnen.”

Sporten in de buitenlucht

“Op dit moment heb ik geluk dat ik in een home gym lekker kan fitnessen. Dit doe ik ongeveer 3x per week. Daarnaast ga ik ook 3x per week hardlopen met een klein parcours met allerlei oefeningen zoals dips, push ups, pull ups, lunges en squats. Het is allemaal net iets minder luxe dan in de sportschool, maar zeker een prima alternatief. Al deze oefeningen kun je prima in de buitenlucht doen. Ook is er om de hoek van mijn appartement een openbare plek met fitnessapparaten aan de Generaal Smutslaan waar ik zo af en toe gebruik van maak. Daarbij is het ook goed om creatief te zijn; de meeste fitnessaparaten zijn tenslotte gewoon hefbomen met een contragewicht voor weerstand; maar met een touw en een halterschijf kun je echt al ver komen!

Sporten geeft mij veel voldoening en afleiding, zeker tijdens het hardlopen. Als je dan net even doorzet krijg je een bepaald gevoel van euforie. Daarnaast merk ik dat met hardlopen mijn conditie vooruit gaat waardoor ik niet meer uitgeput ben na het pakken van de trap naar mijn appartement. Dat is toch ook wel fijn.”

Leukste sportervaring

David heeft in zijn sportcarrière al veel leuke momenten meegemaakt. Echter heeft zijn allerleukste ervaring niets met fitnessen of hardlopen te maken. “Ik ben ooit in Mexico heel vroeg in de ochtend gaan suppen in Bacalar, echt een super ervaring! Die plek heeft helder blauw oceaan water (het water hier heeft 7 verschillende tonen blauw!) met witte zandstranden. Er is daar een heerlijk relaxt sfeertje waar je echt tot rust komt en lekker sport. Ik heb destijds de zon zien opkomen, het uitzicht was echt geweldig. Ook de natuur was prachtig met veel mooie dieren zoals krokodillen en flamingo’s. Het was nog best spannend, omdat de stroming op dat moment best sterk was. In totaal hebben we een tocht van ongeveer 10 km gemaakt. Dit heb ik de volgende dag wel geweten. Ik had heftige spierpijn in mijn armen, maar het was het zeker waard. Suppen is een leuke sport voor balans en waar een flink aantal spiergroepen aan de slag moeten.”

We hopen dat David anderen gemotiveerd heeft om van de bank af te komen en lekker (buiten) te gaan sporten. We wensen hem veel succes met zijn verdere sportcarrière!