Tickets

Stijn Verhoeven

In deze rubriek maak je kennis met verschillende Tilburgse sporters. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Deze keer staat Stijn Verhoeven in de spotlights. Stijn (26) is accountmanager bij Tilburg Trappers en beoefent verschillende sporten in zijn vrije tijd. We spraken Stijn over de rol van sport en over zijn werk bij Tilburg Trappers.

Stijn in actie tijdens een wedstrijd

Stijn is een geboren en getogen Tilburger. Hij heeft zelfs zijn puppy Tilly vernoemd naar de stad. Vanaf het moment dat Stijn 8 jaar was bezocht hij met zijn vader ijshockeywedstrijden van Tilburg Trappers. Hij werd enthousiast en wilde op zijn twaalfde beginnen met ijshockeyen. “Het niveau bij de club was echter te hoog om zomaar in te kunnen stappen en dus besloot ik op aanraden van een trainer om over te stappen op inline-hockey. De sport inline-hockey kende ik al en het leek mij leuk. Een vriend van mij beoefende dit en met hem speelden we altijd buiten met een groepje vrienden. We waren eigenlijk altijd al aan het ‘straat-hockeyen’ op schoolpleinen en in de straten.”  

De mooiste sportjaren

Inline-hockey is wel echt een andere sport dan ijshockey. “Zelf vergelijk ik het altijd met veldvoetbal en zaalvoetbal. Inline-hockey is dan het zaalvoetbal. Je speelt 5 tegen 5 inclusief goalie in plaats van 6 tegen 6. Daarnaast is de baan kleiner, zijn er andere regels en speel je met een bal in plaats van met een puck.” Helaas was de sport in Tilburg veel kleiner dan de ijshockeysport waardoor een aantal jaren geleden alle leden en beoefenaars moesten stoppen. Het draagvlak in Tilburg was te klein en de club ging failliet. “Onwijs jammer, want voor mij waren dat op persoonlijk vlak de mooiste sportjaren in mijn tot nu toe nog jonge leven. Ik heb grote toernooien mogen spelen, debuut mogen maken voor het Nederlandse team en samen met of tegen grote ijshockeysterren van nu, zoals Reno de Hondt, Danny Stempher en Killian van Gorp, mogen spelen.

Sporten als uitlaatklep

Nadat inline-hockey stopte in Tilburg, begon Stijn met recreatief ijshockeyen. “Op dit moment doe ik dat helaas echt te weinig. De passie voor de sport is nog steeds onwijs hoog. Dit is niet zo gek als je ook werkzaam bent bij Tilburg Trappers. Ik zou graag wel weer willen ijshockeyen dus dat wil ik graag aankomend ijshockeyseizoen weer oppakken.” Sport is voor Stijn een uitlaatklep: “niet nadenken en gewoon genieten van het moment. Je moet focussen, je inzetten voor een gezamenlijk doel en altijd, elke keer jezelf weer willen verbeteren. Buiten dat het goed is voor je gezondheid, betekent sport meer. Ik vind het belangrijk als uitlaatklep, voor ontspanning, maar het is ook goed voor socialisatie” Momenteel beoefent Stijn voetbal, padel en fitness. Met vlagen is hij heel fanatiek in de sportschool te vinden, maar soms ook even helemaal niet. Het vinden van een constante motivatie blijft lastig. Zelf denkt hij dat het komt omdat fitness geen teamsport is. Daarnaast padelt hij met dezelfde vriendenclub als waarmee hij al een aantal jaren voetbalt bij Sarto. Tot slot houdt Stijn echt van wintersport. “Ik hoop elk jaar op wintersportvakantie te kunnen gaan om daar te genieten van de bergen en het snowboarden.”  

Volle tribunes

IJshockey is volgens Stijn de mooiste sport van de wereld. “Het is een dynamische sport die nooit verveelt, altijd snelheid heeft en altijd vol met spektakel zit. Het is een harde sport, maar er is onwijs veel respect onderling bij de spelers. Bovendien is de sport eerlijk. Je zit tijdens de 60 minuten zuivere speeltijd op het puntje van je stoel. Als je 5 seconden niet oplet kan er onwijs veel gebeurd zijn. In veel landen wereldwijd is ijshockey een van de grootste sporten van het land, maar in Nederland zijn er zo weinig mensen in contact geweest met de sport. Daardoor vind ik Tilburg Trappers zo bijzonder: samen met een berg geschiedenis in Tilburg is de sport geworteld in de stad. Wekelijks zitten er gemiddeld 2500 toeschouwers in het stadion. In welke andere sport, buiten voetbal, gebeurt dat in Nederland? En dat voor een sport die voor veel mensen totaal onbekend is. Ik vind dat dat Tilburg Trappers en ijshockey zo bijzonder maakt.”  

Toch een toekomst bij Tilburg Trappers

Sinds 2,5 jaar werkt Stijn bij Tilburg Trappers, eerst als stagiair en tegenwoordig als accountmanager. Hier houdt hij zich bezig met sponsoring binnen de club. “Natuurlijk heb ik zelf doelstellingen als persoon, maar wat ik zo mooi vind aan ons team bij Trappers is dat we het allemaal doen voor de sport en de club. We streven samen allemaal voor een doel. Het doel is om de sport en de club groter te maken. Wat ik zou willen bereiken loopt gelijk met wat de club wil bereiken. We willen meer mensen ijshockey laten beleven en verliefd laten worden op de sport. Wanneer dat gebeurt zal er een groter draagvlak zijn in omgeving Tilburg en dit zal zich als een olievlek verspreiden. Hoe meer mensen verliefd worden op de sport, hoe meer profijt de sport en uiteindelijk ook Tilburg Trappers daarvan hebben.”  

Volgens Stijn moet je ijshockey beleven. “Ik zou zeggen: kom langs bij Tilburg Trappers en laat je verrassen met een uniek avondje uit!”