Tickets

Calisthenics is voor iedereen

Calisthenics Tilburg is een van de verenigingen die zich op 3 en 4 juni tijdens OnTrack laat zien voor Tilburg. OnTrack is het nieuwste street culture festival in Tilburg. Calisthenics is een groeiende sport. Ook in Tilburg zijn er enkele parken waar calisthenics beoefend kan worden. We spraken een van de oprichters Rein van Bedaf over Calisthenics en OnTrack.

Even kennismaken

Calisthenics Tilburg is geen vereniging zoals we deze kennen. Het is een groep fanatieke calisthenics fanaten, die dezelfde visie hebben: calisthenics voor iedereen. Het motiveren van elkaar en elkaar helpen is daarin erg belangrijk. 

Hoewel calisthenics voor de meeste mensen nog onbekend is, is de sport ook goed voor het dagelijks leven. ‘Calisthenics zit in het dagelijks leven, hoe moeilijk het er ook uit kan zien. Maar een squat, een push-up of jezelf omhoog trekken zijn heel functionele bewegingen. Ook kan calisthenics een goede basis zijn voor elke andere sport.’ 
Omdat calisthenics zo divers is, kan iedereen het uitproberen. Je kunt de basis leren, een bepaalde truc leren of juist vitaal blijven. ‘Met calisthenics kan het allemaal.’ Je bent met calisthenics speels bezig met bewegen en het leren van nieuwe bewegingen zorgt voor een voldaan gevoel wat je nergens anders krijgt. 

OnTrack, street culture festival

Daarom vindt Rein het ook goed dat OnTrack georganiseerd wordt. ‘OnTrack slaat een verbinding tussen verschillende sporten zonder kantine of clubhuis. Zonder evenementen als OnTrack lopen we elkaar mis en hiermee ook de kans om elkaar te versterken.’ Hij vindt het super dat meer mensen calisthenics leren kennen, maar net zo belangrijk dat de beoefenaars van calisthenics andere sporten ontdekken. 
Het is ook een moment om kennis op te doen en anderen helpen hun doelen te behalen. Het kennis delen blijft normaal binnen de groep, maar nu kunnen ze hun voedingstips of oefeningen ook delen met andere sporters. 
Rein roept iedereen op om naar OnTrack te komen en kennis te maken met calisthenics: ‘Kom ons ontmoeten, probeer het uit en sluit vooral een keer aan bij een training!’

Volg Calisthenics Tilburg op @calisthenicstilburg