Tickets

Curling Club Tilburg aanwezig op WK Mixed Curling

In oktober staat het WK Mixed Curling op het programma in het Schotse Aberdeen. Aanwezig zijn daarbij vier leden van Curling Club Tilburg. Tijdens de WK-kwalificatie wedstrijd werden alle vier de wedstrijden tegen de teams uit Friesland en Utrecht knap gewonnen. We interviewden Bart Klomp, secretaris van Curling Club Tilburg. Hij vertelde over Curling Club Tilburg, het wereldkampioenschap en de sport curling.

Even kennismaken 

Curling Club Tilburg begon als een paar enthousiaste Tilburgers die samen curlde. In 1972 is de club officieel opgericht. Momenteel heeft de club ongeveer 30 leden die wekelijks met veel plezier op het ijs staan. Elke donderdag tussen 19:30 en 22:30 worden de gele en rode stenen over het ijs geschoven in IJssportcentrum Tilburg, het stadion van Tilburg Trappers. Respect is in curling een belangrijke waarde. “Dat proberen we als vereniging ook uit te dragen. Met een kleine club is het ook makkelijk om eerlijk en respectvol met elkaar om te gaan.” 

Ter ere van het 50-jarige bestaan vindt eind mei het jubileum toernooi plaats. Daarbij komen teams uit heel Nederland en zelfs uit andere Europese landen zoals Schotland en België. Lijkt het je leuk om een keer een curlingwedstrijd te bekijken? Dan kan dat op 27 en 28 mei in het IJssportcentrum Tilburg. 

WK Mixed Curling 

Van 14 tot 16 april vond in Zoetermeer het Nederlandse WK-kwalificatietoernooi plaats. Daaraan deden drie teams van curling clubs mee: Curling Club Friesland, Curling Club Utrecht en Curling Club Tilburg. Tijdens het toernooi speelde de Tilburgse club twee keer tegen allebei de teams. Dagmar Diender, Gerben Putter, Nikki Willems en Bart Klomp wonnen samen met coach Olaf Bolkenbaas alle wedstrijden en werden zo het eerste Tilburgse team ooit wat naar het WK gaat. Tijdens het WK komt het team van Curling Club Tilburg in een poule met teams van over de hele wereld. Over verwachtingen is Bart nog voorzichtig: “Voor een groot deel van het team wordt het de eerste grote internationale wedstrijd. Dus ik denk dat we realistisch moeten zijn. De kans dat we het WK winnen is erg klein maar de kans dat we één of twee wedstrijden winnen is zeker wel aanwezig.” 

Tip voor de toekomst 

Voor Curling Club Tilburg is diversiteit een binnen de club erg belangrijk. “Bij ons hebben we leden van tieners en zeventig plussers nog op het ijs staan. Waar onze club heel erg voor staat is zorg dat iedereen zich welkom voelt. De grootste tip die wij kunnen geven is sta open voor iedereen”, sluit Bart mee af. 

Schaatsen
9 sportaanbieders in Tilburg