Tickets

Tilburg Triple

Een unieke medaille voor alle lopers die aan minimaal 3 loop- of wandelevenementen meedoen. Met Tilburg Triple hoopt Tilburg meer mensen in beweging te krijgen en de mooie sportevenementen in Tilburg beter op de kaart te zetten. Het eerste jaar (2022) was een groot succes, bijna 400 deelnemers ontvingen de Tilburg Triple medaille. Ook hadden sommige evenementen bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers.

De Tilburg Triple medaille

Tilburg is de eerste stad in Nederland die deze medaille in het leven heeft geroepen. Maarten van Asten, wethouder Sport: “Met dit initiatief hopen we meer mensen vaker aan het bewegen te krijgen en hen te enthousiasmeren voor, en kennis te laten maken met diverse Tilburgse sportevenementen. Het is een win-win concept: Tilburg krijgt meer bewegende, gezondere inwoners en de sportevenementen krijgen meer deelnemers.''

Deelnemen

Hoe werkt een deelname aan Tilburg Triple? Deelnemers vinken tijdens hun inschrijving voor een wandel- of loopevenement aan dat ze meedoen aan Tilburg Triple. Deelnemers met drie of meer deelnames ontvangen dan na afloop een medaille. Deelnemers met één of twee vinkjes worden gedurende het jaar door Tilburg Triple aangemoedigd om zich in te schrijven voor nog één of enkele wandel- en loopevenement(en).
Let op: zorg ervoor dat je je bij elke loop aanmeldt met hetzelfde mailadres, want daardoor kunnen wij zien aan hoeveel lopen je uiteindelijk hebt meegedaan. Word je door iemand anders ingeschreven bij bepaalde lopen of doe je in een groep mee? Stuur dan los, na je aanmelding - maar voorafgaand aan de loop, een mail naar sportmarketing@tilburg.nl met je bewijs van inschrijving.

CZ Tilburg Ten Miles

Goed nieuws: de CZ Tilburg Ten Miles (TTM) maakt toch onderdeel uit van de Tilburg Triple! Dus als je in september meedoet aan de Tilburg Ten Miles, wordt deze loop meegerekend voor de Triple medaille. En dat kan ook als je nu al ingeschreven bent voor de Ten Miles.
Hoe dan? Op zondag 24 september kun je, nadat je hebt gelopen, je TTM medaille laten zien bij de stand van de Tilburg Triple. Deze stand bevindt zich direct ná het uitloopgebied, dus is niet te missen. Bij de stand kun je een QR code scannen om je deelname te bevestigen. Je naam en mailadres komen dan in het overzicht zodat je deelname aan de TTM bij de andere lopen wordt opgeteld. De stand zal er van 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur staan.

Deelnemende organisaties

Met onderstaande wandel- en loopevenementen kun je Tilburg Triple 2023 voltooien:

• Kruikenloop: 18 februari
• Verbeeten Challenge: 2 april
• PUURloop wandelen: 3 juni
• PUURloop hardlopen: 3 juni
• De Besterd Mijl: 18 juni
• Kermisrun Tilburg: 23 juli
• Survivalrun Udenhout: 16 september 
• Tilburg Ten Miles: 23 en 24 september
• Lopers Company Tilburg run: 15 oktober ​​​
• Winterserie wandeling WSV Hart van Brabant: 12 november
• Warandeloop: 24 t/m 26 november
• Winterserie wandeling WSV Hart van Brabant: 17 december

Tilburg Triple is een initiatief van Sportbedrijf Gemeente Tilburg in samenwerking met Citymarketing Tilburg en wordt ondersteund door bovenstaande wandel- en loopevenementen.

Bekijk hier de aftermovie van 2022!