Sport in Tilburg
»

Beweegcampagne #GewoonGaon

Beweegcampagne #GewoonGaon

Behoorlijk wat Tilburgers zijn het afgelopen jaar gestopt met sporten. En dat is jammer. Je mist daarmee de gezelligheid op de sportvereniging, het bewegen, de lol in het spelletje en het samenzijn. Met de campagne #GewoonGaon willen we iedereen stimuleren om (weer) te sporten en bewegen. 

Wij Tilburgers mauwen niet, we zijn aanpakkers. Sport en bewegen hoort bij die manier van leven… Of je dat nu doet bij een vereniging, sportaanbieder, of zelf buiten op het moment dat het jou uitkomt. Of je nu een totale beginner bent op het gebied van sport of al ervaring hebt...Dat maakt niet uit. Je gaat gewoon.

In deze campagne sta jij als sporter centraal. Wanneer geniet jij van je (nieuwe) sport? Voor welke persoonlijke challenge of sportprestatie ga jij? Jong en oud, iedereen kan zijn of haar eigen verhaal delen. In beeld, foto of tekst. Via onze social media kanalen nodigen we je daar de komende tijd toe uit. Hier vind je tevens handige tips en inspiratie om te gaan sporten en bewegen. Ook worden er acties en activiteiten van verenigingen gedeeld waar jij je voor kunt aanmelden. Dus volg ons op Facebook of op Instagram

Probeer uit en vind de sport die bij jou past! Bekijk het aanbod op de sportfinder. Wij zeggen #GewoonGaon! 

Ondersteuning voor sportaanbieders en verenigingen

Meer Tilburgers aan het sporten en bewegen krijgen, dat lukt ons niet alleen. Daarom biedt de gemeente Tilburg verenigingen hulp in de vorm van vouchers. Als vereniging, club of sportaanbieder kun je hier aanspraak op maken via de regeling Sport Lokaal. Wat je daarvoor moet doen? Je hoeft ons alleen te laten weten hoe jij het bedrag wil inzetten om mensen in beweging te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van nieuwe sportactiviteiten. Meer informatie en aanvragen kan via tilburg.nl.

Aanbod door #gewoongaon

Al verschillende sportaanbieders hebben vouchers aangevraagd en een nieuwe activiteit of actie opgezet om meer mensen aan het bewegen te krijgen en zo hun club positief te profileren. Hieronder een overzicht: 

 • Mixed Hockeyclub Berkel-Enschot (MHCBE) tart met Walking Hockey. Een nieuwe vorm van hockey waarbij ouderen en oud-leden betrokken worden of blijven bij de club. Een mooi initiatief wat wordt ondersteund door #GewoonGaon!

 • Tilburg RoadRunners biedt een gratis cursus aan voor beginners en ‘herintreders’. Trek je sportschoenen aan en kom trainen met coach Rien van Oirschot. Dit is zeker het proberen waard! Lees hier meer over Rien zijn passie voor sport

 • Rugby Club Tilburg gaat een nieuwe vorm van rugby aanbieden: Walking Rugby!
  Het is een aangepaste spelvorm waarin er minder fysiek contact is en de focus ligt op participatie en uitdaging. Voor ouderen die graag willen bewegen is dit een ideale sport.
  Heeft u vragen of wilt u een keer meespelen, klik dan hier. 

 • Mentale en fysieke gezondheid staat bij Astrum Balance voorop! Sportende vrouwen zijn buiten op verschillende locaties samen aan het sporten om fit te blijven en om persoonlijke doelen te behalen.
  Eigenaresse Astrid Siebers staat altijd klaar voor haar deelnemers. Naast haar vaste lesdagen op maandagochtend, woensdagochtend, en vrijdagavond biedt Astrid ook inspirerende en vernieuwende sportworkshops aan inclusief pilates. Wil jij sporten in een groep vol enthousiaste vrouwen, klik dan hier.

 • Bij Maurice Franklin PT kun je een 14-daagse proefperiode aanvragen. Want als je het niet probeert weet je ook niet of het wat voor je is! Deze actie wordt ondersteund door #GewoonGaon. Meer informatie kun je hier vinden. 

 • Vind de sport die bij je past! Meld je aan voor een proefles bij CrossFit 013 en probeer het uit. Het aanbieden van de gratis proeflessen is mede mogelijk gemaakt door de vouchers van #GewoonGaon.

 • Bij Quality Sportcentre kun je gratis kennis maken met hun verschillende groepslessen. Hier vind je meer informatie

 • GV Dos is een gezellige turnvereniging en zij bieden met behulp van de vouchers twee gratis proeflessen aan. 

 • Kickboxing Tilburg biedt proeflessen aan. Deze kick- en thaiboks sportschool is voor iedereen en ligt centraal in Tilburg. Zij koppelen een gezellige sfeer aan een intensieve training. Zowel de beginnende recreanten als de ervaren kickboksers komen bij hen aan hun trekken. Alle spiergroepen worden intensief getraind, je werkt aan je conditie, lenigheid en reactievermogen. De lessen zijn gemixt, zowel mannen als vrouwen nemen hieraan deel in de leeftijd van 15 – 50+.

 • Bij Multifit kun je 7 dagen gratis sporten. Je hebt onbeperkt toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten en je kunt gebruikmaken van de kinderopvang. Multifit helpt je met deskundige begeleiding op weg naar een gezondere leefstijl! Interesse? Meld je hier aan.

 • Wil je fitter worden, afvallen, conditie en kracht opbouwen? Kom dan (cardio-) kickboksen bij Jelle's Gym in Tilburg Reeshof! Op woensdagavond zijn er speciale lessen voor de jeugd waarbij trainen en plezier voorop staan. Op woensdagavond kun je cardio-kickboksen en op vrijdagavond is er training voor jeugd en volwassen.

 • Volg een gratis bootcamples in het Stadspark de Oude Dijk. Eén keer per week geeft Esther een gratis bootcamples van een uur. Esther is geen professional, maar wel een gedreven sporter. Iedereen is welkom! Aanmelden kan hier.
 • Vanaf zaterdag 21 mei 2022 organiseert Loopgroep Fysiotherapie Tilburg Reeshof (LFTR) een gratis hardloopcursus voor bewoners van de wijk Reeshof. In 12 weken wordt er op een verantwoorde manier onder leiding van een gediplomeerde trainer opgebouwd naar een testloop van 5 kilometer. De cursus start op 21 mei om 9.00 uur vanuit het Gezondheidscentrum Forum bij Fysiotherapie Tilburg Reeshof. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Na afronding van de cursus kun je voor €55,00 lid worden tot 31 december 2023. Aanmelden kan via info@loopgroepfysiotherapietilburgreeshof.nl. Vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer en of je bij een volgeboekte cursus op de reservelijst wil staan. 
 • Atletiekvereniging Attila in Tilburg start op dinsdagochtend een wandelgroep, onder leiding van een gekwalificeerde en enthousiaste trainer. Er is plaats voor 20 wandelaars. De training start om 09.30 uur bij Attila (Bernard Leenestraat 48) en na afloop kan er in het clubhuis nog wat gedronken worden. Kijk op www.av-attila.nl of mail naar nordicwalking@av-attila.nl voor meer informatie.  
 • Je kunt in de zomervakantie een maand lang gratis kennis maken met Zumba® Kids. Sonia heeft een speciale les: 'Kinderen in beweging met Sonia', waarbij kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen dansen en spelen op muziek.  Meld je aan voor de gratis kennismakingslessen via soniaestilolatino@hotmail.com

Wil jij ook in dit rijtje staan? Vraag dan hier een voucher aan.

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan staat Team Verenigingsondersteuning voor je klaar. Onze verenigingsondersteuners ondersteunen Tilburgse sportverenigingen in brede zin. Ze weten de weg in de gemeente, waardoor ze snel de juiste kennis en informatie met verenigingen kunnen delen. Meer informatie en contact, klik hier. 

Verder Lezen