Sport in Tilburg
»

Beweegcampagne #GewoonGaon

Beweegcampagne #GewoonGaon

Heel wat Tilburgers zijn de afgelopen jaren gestopt met sporten. En dat is jammer. Je mist daarmee de gezelligheid op de sportvereniging, het bewegen, de lol in het spelletje en het samenzijn. Met de campagne #GewoonGaon willen we iedereen aanmoedigen om (weer) te sporten en bewegen. 

Wij Tilburgers mauwen niet, we zijn aanpakkers. Sport en bewegen hoort bij die manier van leven… Of je dat nu doet bij een vereniging, sportaanbieder, of zelf buiten op het moment dat het jou uitkomt. Of je nu een beginner bent op het gebied van sport of al ervaring hebt...Dat maakt niet uit. Je gaat gewoon. Weet jij niet welke sport bij je past of welke sportaanbieders bij jou in de buurt zitten? Bekijk het aanbod op de sportfinderWij zeggen #GewoonGaon! 

Ondersteuning voor sportaanbieders en verenigingen

De campagne meer mensen aan het sporten krijgen, maar ook wil het sportaanbieders helpen om meer leden te krijgen. Als sportaanbieders een mooi idee hebben hoe ze meer mensen in beweging kunnen brengen kunnen ze dit mailen naar sportmarketing@tilburg.nl. Denk aan een clinic, een open dag of een nieuwe activiteit voor een nieuwe doelgroep. Wij zetten alle ideeën op deze pagina onder elkaar en verschillende ideeën worden onder de aandacht gebracht op social media.

Aanbod door #gewoongaon

Al verschillende sportaanbieders hebben een nieuwe activiteit of actie opgezet om meer mensen aan het bewegen te krijgen en zo hun club positieve aandacht te geven. Hieronder een overzicht: 

 • Mixed Hockeyclub Berkel-Enschot (MHCBE) Start met Walking Hockey. Een nieuwe vorm van hockey waarbij ouderen en oud-leden betrokken worden of blijven bij de club. Een mooi initiatief wat wordt ondersteund door #GewoonGaon!

 • Tilburg RoadRunners biedt een gratis cursus aan voor beginners en ‘herintreders’. Trek je sportschoenen aan en kom trainen met coach Rien van Oirschot. Dit is zeker het proberen waard! Lees hier meer over Rien zijn passie voor sport

 • Rugby Club Tilburg gaat starten met een nieuwe vorm van rugby: Oldstars Walking Rugby!
  Het is een aangepaste spelvorm waarin er minder fysiek contact is en de focus ligt op meedoen, plezier en uitdaging. Geen tackles en blessures maar lekker bewegen. Alle 50+-ers, mannen en vrouwen, zijn welkom en ervaring is niet nodig. Op 30 september is er een kick off training, deze start om 20.00 uur en er is vrije inloop. 
  Heeft u vragen of wilt u een keer meespelen, klik dan hier. 

 • Mentale en fysieke gezondheid staat bij Astrum Balance voorop! Sportende vrouwen zijn buiten op verschillende locaties samen aan het sporten om fit te blijven en om persoonlijke doelen te behalen. Eigenaresse Astrid Siebers staat altijd klaar voor haar deelnemers. Naast haar vaste lesdagen op maandagochtend, woensdagochtend, en vrijdagavond biedt Astrid ook inspirerende en vernieuwende sportworkshops aan met pilates. Wil jij sporten in een groep vol enthousiaste vrouwen, klik dan hier.

 • Bij Maurice Franklin PT kun je een 14-daagse proefperiode aanvragen. Want als je het niet probeert weet je ook niet of het wat voor je is! Meer informatie kun je hier vinden. 

 • Vind de sport die bij je past! Meld je aan voor een proefles bij CrossFit 013 en probeer het uit.

 • Bij Quality Sportcentre kun je gratis kennis maken met hun verschillende groepslessen. Hier vind je meer informatie

 • GV Dos is een gezellige turnvereniging en zij bieden twee gratis proeflessen aan. 

 • Kickboxing Tilburg biedt proeflessen aan. Deze kick- en thaiboks sportschool is voor iedereen en ligt centraal in Tilburg. Zij verbinden een gezellige sfeer aan een intensieve training. Zowel de beginnende als ervaren kickboksers komen bij hen aan hun trekken. Alle spiergroepen worden veel getraind, je werkt aan je conditie, lenigheid en reactievermogen. De lessen zijn gemixt, zowel mannen als vrouwen nemen hieraan deel in de leeftijd van 15 – 50+.

 • Bij Multifit kkun je 7 dagen gratis sporten. Je hebt onbeperkt toegang tot de fitnesszaal en wellnessruimte en je kunt gebruikmaken van de kinderopvang. Multifit helpt je met begeleiding op weg naar een gezondere leefstijl! Interesse? Meld je hier aan.

 • Wil je fitter worden, afvallen, conditie en kracht opbouwen? Kom dan (cardio-) kickboksen bij Jelle's Gym in Tilburg Reeshof! Op woensdagavond zijn er speciale lessen voor de jeugd waarbij trainen en plezier voorop staan. Op woensdagavond kun je cardio-kickboksen en op vrijdagavond is er training voor jeugd en volwassen.

 • Volg een gratis bootcamples in het Stadspark de Oude Dijk. Eén keer per week geeft Esther een gratis bootcamples van een uur. Esther is geen professional, maar wel een gedreven sporter. Iedereen is welkom! Aanmelden kan hier.
 • Loopgroep Fysiotherapie Tilburg Reeshof (LFTR) organiseert soms een gratis hardloopcursus voor bewoners van de wijk Reeshof. In 12 weken wordt er op een verantwoorde manier onder leiding van een trainer opgebouwd naar een testloop van 5 kilometer. Informatie kun je krijgen via  info@loopgroepfysiotherapietilburgreeshof.nl
  • Atletiekvereniging Attila in Tilburg start op dinsdagochtend een wandelgroep, onder leiding van een enthousiaste trainer. Er is plaats voor 20 wandelaars. De training start om 09.30 uur bij Attila (Bernard Leenestraat 48) en na afloop kan er in het clubhuis nog wat gedronken worden. Kijk op www.av-attila.nl of mail naar nordicwalking@av-attila.nl voor meer informatie.  

  • Bij Zumba® Kids geeft Sonia een speciale les: 'Kinderen in beweging met Sonia', waarbij kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen dansen en spelen op muziek. Meld je aan voor de gratis kennismakingslessen via soniaestilolatino@hotmail.com. 
  • Bij tafeltennisvereniging LUTO kan iedereen overdag komen tafeltennissen op dinsdag en donderdag. Daarnaast is er op woensdagochtend Oldstarts tafeltennis, speciaal voor de wat oudere doelgroep. Doel: op een actieve manier en met plezier oud worden. De lessen staan onder begeleiding van een bevoegde trainer. 

 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan staat Team Verenigingsondersteuning voor je klaar. Onze verenigingsondersteuners ondersteunen Tilburgse sportverenigingen op verschillende vlakken. Ze weten de weg in de gemeente, waardoor ze snel de juiste kennis en informatie met verenigingen kunnen delen. Meer informatie en contact, klik hier. 

Verder Lezen