Tickets

Sven Kramer Academy Tilburg

De Sven Kramer Academy Tilburg verzorgt tijdens het schaatsseizoen schaatslessen voor jong en oud op de Ireen Wüst IJsbaan. Tijdens de schaatslessen voor kinderen komen de schaatssporten op verschillende niveaus aan bod. Bij de schaatslessen voor volwassenen wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek op noren. De inschrijvingen voor het nieuwe schaatsseizoen zijn geopend.  

Inschrijven

Je kunt je online inschrijven voor de schaatslessen voor kinderen en volwassenen. Inschrijven kan voor verschillende niveaus, dagen en tijden.

INSCHRIJVEN SCHAATSLES 

Schaatslessen voor kinderen

De schaatslessen van de Sven Kramer Academy Tilburg zijn te volgen voor alle kinderen. Er zijn verschillende niveaus waarvoor je jezelf kunt inschrijven. Tijdens de schaatslessen voor kinderen zijn handschoenen en een helm verplicht. 

Niveaus

Ben jij tussen de 5 en 13 jaar en wil je graag leren schaatsen? Maar weet je nog niet zo goed of je wil ijshockeyen of hardrijden; ijsdansen of short-track? Bij de Sven Kramer Academy Tilburg leer je de basis die voor elke schaatssport hetzelfde is. Tijdens de schaatslessen voor kinderen zijn handschoenen en een helm verplicht. Natuurlijk leer je schaatsen met vallen en opstaan. Onze instructeurs helpen je hierbij. Je leert bijvoorbeeld de 'visjes' te schaatsen en je kunt al heel lang doorglijden op 1 been. Als je de basis een beetje onder de knie hebt mag je je A-diploma halen. Daarna kun je door voor je B-diploma. Tijdens deze lessen gaan we je schaats skills nog verder uitbreiden. Heb je je B-diploma gehaald, dan kun je door voor je C-diploma. Hier oefen je met het rijden op noren op de 400-meterbaan. Na het behalen van je C-diploma ben je helemaal klaar voor het echte werk. Je weet waar je talenten liggen en wat je leuk vindt. Je bent klaar om naar de vereniging van jouw keuze door te stromen of om lekker vrij te schaatsen. 

Schaatslessen voor volwassenen

De schaatslessen van de Sven Kramer Academy Tilburg zijn te volgen voor zowel de beginnende als de gevorderde schaatser. Er zijn verschillende niveaus waarvoor je jezelf kunt inschrijven. Tijdens de schaatslessen voor volwassenen zijn noren, handschoenen en een helm verplicht. 

Niveaus

  • Niveau 1: Hier leer je de basis techniek van het schaatsen. Zoals de juiste houding,  leren glijden op de schaatsen, het zijwaarts afzetten en de remtechniek. Daarnaast leer je ook veilig vallen en opstaan.
  • Niveau 2: In dit niveau ga je aan de slag om de juiste schaatshouding en schaatstechniek verder uit te voeren. Zowel de zijwaartse afzet, het bijhalen van de schaats en de inzet van de schaats komen aan de orde. Ook wordt er een begin gemaakt aan de bocht.
  • Niveau 3: Op dit niveau leer je om de geleerde technieken achter elkaar uit te voeren, om zo een gelijkmatige schaatsslag te creëren. Je kunt al een goede bocht 'lopen', en het starten wordt aangeleerd.
  • Niveau 4: Het verder ontwikkelen van je schaatstechniek over meerdere rondes. Zowel op het rechte stuk als in de bocht. Je beheerst de schaatstechniek al aardig en je kunt in een 'treintje' schaatsen.
  • Niveau 5: De schaatstechniek beheers je al goed, je 'loopt' de bochten perfect en je rondentijden liggen tussen de 45 en 50 seconden over de 400 meter.

Bekijk de jaarkalender voor schaatslessen 2023-2024.

Onze instructeurs

Als je je inschrijft voor de Sven Kramer Academy Tilburg krijg je les van één van onze schaatsinstructeurs. Zij hebben allemaal een grote liefde voor de schaatssport. Al onze schaatsinstructeurs zijn ervaren schaatsers. Ze schaatsen zelf  op hoog niveau. Zo schaatst de één bijvoorbeeld op topniveau bij de baanselectie en de ander bij het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Ook heeft iedereen al jaren ervaring met het geven van schaatslessen aan kinderen en volwassenen. Onze instructeurs vinden het leuk om je te helpen je schaatstechniek te verbeteren. Zien we jou bij de nieuwe lesreeks?

Groepsclinics en privélessen

Wil jij met je bedrijf, vrienden of privé schaatsles krijgen? De Sven Kramer Academy Tilburg biedt ook voor bedrijven clinics en privélessen aan. Lijkt jou dit wat? Neem contact met ons op voor meer informatie.