Tickets

22 t/m 25 februari: Challenge Cup / NK Kunstrijden

22 februari 2024

Ook dit jaar wordt het IJssportcentrum weer het kunstrij-centrum van de wereld. Van 22 tot en met 25 februari wordt de Challenge Cup gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap. Toegang is gratis. De locatie is toegankelijk voor mensen met een beperking. Op de begane grond zijn speciale rolstoelplaatsen ingericht, die met behulp van ondersteunende vrijwilligers bereikbaar zijn.

Het belangrijkste kunstschaatstoernooi van Nederland, de Challenge Cup 2024, kan weer rekenen op een ijzersterk deelnemersveld. Niet alleen de Japanse tweevoudig wereldkampioene Kaori Sakamoto zal naar Tilburg afreizen, ook Nina Pinzarrone komt haar kunsten op de Brabantse ijsvloer tonen. De 17-jarige Belgische veroverde onlangs bij het Europees Kampioenschap 2024 in Litouwen de bronzen medaille.

Het paarrijden belooft eveneens een spektakel te worden. Naast de eerder aangekondigde Japanse wereldkampioenen paarrijden, Riku Miura en Ryuichi Kihara, komt ook Italië met een sterke delegatie naar Tilburg, met onder anderen de Europees Kampioenen van 2024, Lucrezia Beccari en Matteo Guarise. Het zal voor het Nederlandse paar Daria Danilova en Michel Tsiba (achtste bij het EK 2024) een mooie strijd opleveren.

De Challenge Cup is het laatste moment voor schaatsers om zich te kwalificeren voor het WK Kunstschaatsen, dat van 18 tot 24 maart in Montréal zal plaatsvinden.

De Challenge Cup/NK Kunstschaatsen is gratis toegankelijk, dankzij financiële steun van de gemeente Tilburg. Bij de organisatie werkt de KNSB nauw samen met de gemeente Tilburg en de lokale kunstschaatsvereniging TKV.

IJssportcentrum Tilburg is toegankelijk voor mensen met een beperking. Op de begane grond zijn speciale rolstoelplaatsen ingericht, die met behulp van ondersteunende vrijwilligers bereikbaar zijn.

Voor de liefhebbers die niet naar Tilburg kunnen komen: de wedstrijden van de Challenge Cup en het NK Kunstschaatsen zijn ook via een betaalde livestream te volgen op schaatsen.nl/live.

De prijzen van de livestream zijn als volgt:
- Dagprijs € 7,50
- Ticket voor 2 dagen € 14,00
- Ticket voor het hele evenement (4 dagen) € 25,00

Voor meer info en het complete deelnemersveld van de Challenge Cup 2024: www.schaatsen.nl/challengecup