Tickets

Aftrap Try Out Sports op basisschool de Elzen

28 september 2022

Op woensdagochtend 28 september werd op basisschool de Elzen de aftrap gedaan voor een nieuw seizoen Try Out Sports. Wethouder sport Maarten van Asten kwam samen met de Tilburgse zaalvoetbalinternational Dennis van den Eijnden de leerlingen enthousiasmeren om ook dit schooljaar weer nieuwe sporten uit te proberen.

De in Tilburg wonende Dennis deed afgelopen jaar mee met het EK Zaalvoetbal en bracht zijn bal mee naar de Elzen om een partijtje met de kinderen en wethouder te voetballen. Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 3 oktober via tryouttilburg.nl.

Van het veld naar de zaal

Dennis is 25 jaar en voetbalt al sinds zijn 4e. Eerst bij de plaatselijke voetbalclub in Geldrop, vanaf zijn 10e bij de jeugd van PSV. Twee jaar voetbalde hij in de jeugd, maar hij werd niet goed genoeg bevonden. Toen hij op zijn 13e in aanraking kwam met zaalvoetbal richtte hij zijn pijlen daarop. Hij ging voetballen bij Club Futsal Eindhoven Ciba/VDL, het huidige FC Eindhoven Futsal, waar hij nog steeds speelt. Op zijn 17e maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal, wat al jaren bovenin meedraait in de Eredivisie, het hoogste niveau in Nederland. Hij heeft al enkele mooie prijzen gepakt, zoals het landskampioenschap en de KNVB beker, en hij speelde zelfs in de Champions League. Naast het voetbal voor Eindhoven heeft hij ook de regionale en nationale jeugdelftallen doorlopen. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor Oranje Futsal, het Nederlands zaalvoetbalteam. Inmiddels heeft hij al 25 interlands gespeeld, vele reizen mogen maken en was hij actief op het EK Futsal in eigen land, begin dit jaar. “Vooral het EK in eigen land was speciaal. Ik vind het bijzonder dat ik onderdeel was van dit team en dat Nederland kennis heeft gemaakt met deze prachtige sport. En nu nog steeds vind ik het leuk om kinderen te enthousiasmeren te gaan zaalvoetballen, of ze te stimuleren om hun passie voor welke sport dan ook te volgen.”

Try Out Sports

Try Out Sports is een programma waar basisschoolleerlingen van 58 scholen de kans krijgen nieuwe sporten uit te proberen bij een of meerdere Tilburgse sportclubs of organisaties. Elk jaar krijgen 12.000 kinderen de kans om mee te doen. Kinderen kunnen meerdere sporten kiezen en de meeste sporten bieden enkele lessen of trainingen aan die ze kunnen volgen.

Sinds enkele jaren is het een onderdeel van Try Out Tilburg. Op de website wordt zowel het aanbod van Try Out Sports als Try Out Cultuur getoond. Try Out Sports vindt plaats rond de herfstvakantie Try Out Cultuur na de Kerstvakantie. Het doel van deze programma's is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de gemeente Tilburg, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve/culturele 'markt' en zo hun talenten ontdekken.
Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 3 oktober tot zondag 23 oktober.

Kies je favoriete sport

“In Tilburg vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten. Voetbal, hockey, noem maar op. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid en conditie, maar het zorgt er ook voor dat je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leert kennen. En wie wil dat nou niet? Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar misschien lijkt het je leuk om eens iets anders te proberen. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om te kunnen boogschieten? Of turnen? Of wil je juist leren boksen of breakdancen? Zelf vind ik volleyballen erg leuk, misschien jij ook wel? Via Try-out Tilburg kun je op een leuke en goedkope manier kennismaken met veel verschillende sporten. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Dus kijk maar snel en schrijf je in via tryouttilburg.nl” – Maarten van Asten, wethouder sport Tilburg