Tickets

Basisschool kinderen behalen schaatscertificaat Sven Kramer Academy

08 november 2023

Natuurijs in Nederland behoort helaas bijna tot het verleden waardoor kinderen minder kans hebben om kennis te maken met de ijssporten, zoals bijvoorbeeld: langebaan schaatsen, shorttrack, kunstrijden, ijshockey en curling. Daarom heeft de Stichting Schoolschaatsen het streven om, samen met de Sven Kramer Academy, het schaatsen en het gebruik van de mooie Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg promoten. Dit is niets nieuws. Sinds 2000 organiseert de Stichting, voor kinderen op basisscholen, schaatslessen op de Tilburgse ijsbanen. Destijds gestart met 350 deelnemer, intussen doen er meer dan 1800 kinderen mee.

Foto van Toin Damen

De schaatslessen worden gegeven door leden van IJsclub Tilburg, onder toezicht van de Sven Kramer Academy krijgen zijn extra tips. Want het is enorm belangrijk dat de jeugd op een enthousiaste wijze in aanraking komt met schaatsen. De trainers helpen, op een vakkundige en enthousiaste manier, de kinderen met het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden van het schaatsen. Naast het kennismaken met de ijssporten leren ze ook motorische vaardigheden. Dubbel zo fijn!

In dit huidige schooljaar doen meer dan 1800 kinderen mee aan het schoolschaatsen, een record! Het schoolschaatsen werkt als volgt. Iedereen volgt drie lessen en ontvang na afloop van de 3e les een certificaat van deelname. Inmiddels zijn de eerste certificaten al uitgedeeld aan enkele basisscholen. Zo heeft de Sven Kramer Academy 65 certificaten uitgereikt aan leerlingen van Basisschool ’t Schrijverke en 16 certificaten aan de Taalschool Hubertus.

Mooie ontwikkelingen vinden dus plaats op de schaatsbanen in Tilburg. En wie weet… Wellicht zit tussen deze 1800 leerlingen een ‘nieuwe’ Sven Kramer, Ireen Wüst of de aanvoerder van onze Tilburg Trappers. Belangrijk is dat ze een leuke kennismaking krijgen met schaatsen en hopelijk later met ouders of familie vaker op het ijs te vinden zijn.

Wil jij graag meer informatie ontvangen over schoolschaatsen of wil jij graag met jouw school ook aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op via sportmarketing@tilburg.nl en dan helpen we jou graag verder.