Tickets

Basisschoolleerlingen maken kennis met urban sports tijdens Vakantietoernooien

24 oktober 2022

Op maandag 24 oktober vond het allereerste Vakantietoernooi Urban Sports plaats in Tilburg. Jaarlijks worden er in de schoolvakanties sporttoernooien georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Deze herfstvakantie stond voor het eerst Urban Sports centraal.

Een sporter op haar skateboard

Urban Sports is al jaren met een flinke opmars bezig. Het ongebonden sporten, de community, het rauwe karakter; allemaal elementen die meer in trek raken. Voor Vakantietoernooien een mooi moment om de jonge generatie hier ook kennis mee te laten maken. Op 24 oktober werden op verschillende plekken in de gemeente Tilburg clinics aangeboden. Leerlingen van groep 6 t/m 8 konden zich voor een van deze clinics inschrijven. 245 kinderen van 36 basisscholen maakten door middel van clinics kennis met verschillende sporten zoals inline skaten, freerunnen, skateboarden, hiphop en breakdance.

Urban partners

Voor dit toernooi werd de samenwerking gezocht met verschillende urban partners in Tilburg. De clinics werden georganiseerd door ervaren organisaties: Aquila Movement, Freerunnersz LAB, Sylc Dance, Ladybird Skatepark, Niels on Wheels en Skate-A-Way. Zij waren enthousiast over dit nieuwe concept: “Het was een unieke opzet, anders dan gewone clinics. Zo zat er bij ons een battle element in. Daarnaast hebben zowel beginners als gevorderden de basisstappen in het hiphop en breakdance geleerd en hebben we ze kennis laten maken met zowel choreografie en freestyle. Op naar volgend jaar”, Sylvia Coester – SylCdance.  

Door de inzet en ervaring van alle organisaties werd het allereerste Vakantietoernooi Urban een groot succes.

Vakantietoernooien

Vakantietoernooien is een unieke competitie tussen basisscholen, georganiseerd door Gemeente Tilburg. Gedurende het schooljaar worden er diverse toernooien of clinics georganiseerd voor de basisscholen in de gemeente, in samenwerking met sportverenigingen, sportorganisaties en onderwijsinstellingen. Elk jaar komen er andere sporten aan bod, denk aan basketbal, zwemmen, voetbal, ijssporten en hockey. Op deze manier maken leerlingen in schoolverband kennis met diverse sporten en ’Fair Play’. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker in beweging tijdens de vakantie.