Tickets

Eerste unieke Tilburg Triple medailles uitgereikt tijdens Warandeloop

28 november 2022

Tijdens de Warandeloop zijn afgelopen weekend voor het eerst de Tilburg Triple medailles uitgereikt. De Tilburg Triple is een unieke stadsmedaille die lopers aan het eind van het kalenderjaar ontvangen als ze deelgenomen hebben aan minimaal drie Tilburgse loopevenementen in één jaar.

De Tilburg Triple is een nieuw loopinitiatief dat is gestart door Sportbedrijf Tilburg en Citymarketing Tilburg. Acht loopevenementen sloten zich bij dit initiatief aan: de Kruikenloop, Verbeeten Challenge, Puurloop, Besterd Mijl, Kermisrun, CZ Tilburg Ten Miles, Lopers Company Run en de Warandeloop. Het doel van de Tilburg Triple is tweedelig: zoveel mogelijk mensen (extra) in beweging brengen en daarnaast de mooie Tilburgse loopevenementen meer onder de aandacht brengen zodat ze extra deelnemers krijgen. Bij verschillende loopwedstrijden hebben door dit initiatief nieuwe lopers meegedaan. Zo is het aantal deelnemers van de Lopers Company Run bijna verdubbeld.  

De pilot is door zowel loopevenementen als lopers goed ontvangen. Ook in andere steden is het concept opgevallen, zo heeft Breda het sinds kort een vergelijkbare medaille geïntroduceerd. De ambitie is om volgend jaar dan ook zeker door te gaan met de Triple.  

Lopers ontvangen eerste medailles

Op zaterdag 26 november werden de medailles in de grote tent bij de Warandeloop uitgedeeld aan iedereen die aan minimaal drie loopevenementen heeft meegedaan. In totaal zijn er ruim 300 lopers die deze medaille hebben behaald. In de ochtend werd op het podium teruggeblikt op de Tilburg Triple door wethouder Sport Maarten van Asten en Ben Smit van Citymarketing. Zij huldigden daarnaast enkele lopers die als eerste de Triple hebben behaald dit jaar. Terry, Stefke en Joris werden op het podium geroepen om als allereerste de medailles in ontvangst te nemen. Ook werden er twee extra prijzen verloot, winnaars ontvangen hiervan nog bericht. 

Lopers die niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdens de Warandeloop de medaille op te halen, kunnen dit vanaf dinsdag 29 november tot de kerst doen bij VVV Tilburg.

Brabants Dagblad schreef een stuk over de Triple, deze is hier te lezen. 

Hardlopen
6 sportaanbieders in Tilburg