Tickets

Maak kennis met: Optimum Athletes

29 april 2024

Optimum Athletes, opgericht in april 2018, is een initiatief ontstaan uit de behoefte aan hoogwaardige basketbal skills trainingen en workouts. Hun doelgroep varieert van deelnemers, voornamelijk leeftijden vanaf 8 jaar en ouder. De organisatie heeft drie hoofdactiviteiten: 1. Basketbal trainingen en workouts, 2. Begeleiding van basketballers, en 3. Organisatie van basketbal events. Het streven van Optimum Athletes is om samen met de deelnemers te werken aan de 'Basketbal WOW! Momenten', waarbij elk individu zijn of haar basketbalvaardigheden naar een hoger niveau kan tillen. Dit gebeurt in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers per trainer, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor de ontwikkeling van elke speler.

Unieke aanpak van Optimum Athletes
Wat Optimum Athletes uniek maakt, is hun focus op meer dan alleen basketbal trainingen. Ze gaan een stap verder door in het off-season (zomervakantie) door te gaan met trainingen, met als motto 'alle momenten benutten om jezelf te verbeteren'. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op de fysieke aspecten van het spel, maar ook op de innerlijke groei en toewijding van elke deelnemer. De 'Basketbal WOW! Momenten' zijn het resultaat van deze unieke aanpak, waarbij spelers worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Locaties van Optimum Athletes in Tilburg
In Tilburg kunnen basketbalfanaten Optimum Athletes vinden op verschillende locaties, waaronder het basketbalveld Court Noord aan de Offenbachstraat, het Centercourt in het Spoorpark en de Gymzaal de Noorderlicht. Deze diverse locaties bieden deelnemers de mogelijkheid om op verschillende ondergronden te trainen en hun basketbalvaardigheden te verbeteren.

Optimum Athletes op OnTrack
Optimum Athletes is enthousiast om deel te nemen aan OnTrack, een evenement dat een verbindende factor vormt voor de street culture scene in Tilburg. Tijdens OnTrack zullen zij 3x3 basketbal mini clinics en workouts aanbieden, evenals een mini 3x3 toernooi. Dit geeft deelnemers de kans om kennis te maken met 3x3 basketbal en hun vaardigheden te tonen in een competitieve, maar toch laagdrempelige setting.

Voor meer informatie over Optimum Athletes, hun activiteiten en trainingsprogramma's, kun je terecht op hun website: Optimum Athletes. Mis ook niet het nieuws dat binnenkort het eerste 3x3 dames team van Optimum Athletes van start zal gaan met 3x3 trainingen, met als doel deelname aan de 3x3NL zomertour.