Tickets

Ren door Tilburgse straten in de nieuwe game: Sprint van je leven!

01 september 2023

In samenwerking met BrabantSport en Techonomy lanceert de gemeente Tilburg vandaag de game 'Sprint Van Je Leven'. In deze game transformeert Tilburg tot een digitale wereld, waar sport en gaming samenkomen. De lancering vormt het startschot van een nieuw concept met een combinatie van online en fysiek sporten. Spelers van de game worden gemotiveerd om de fysieke ‘sprint van je leven’ te ervaren tijdens het finale evenement op 21 oktober a.s. midden op het Pieter Vreedeplein.

Beweging

Met de game streven BrabantSport en de gemeente ernaar om de jeugd in en rondom Tilburg op een leuke en interactieve manier in beweging te krijgen. Spelers rennen een race tegen de klok door de digitale straten van Tilburg met iconische (sport)locaties en hoogtepunten in Tilburg, zoals bijvoorbeeld het Koning Willem II stadion, de Sint-Jozefkerk en het station. Door een persoonlijke highscore neer te zetten, klimmen spelers omhoog op het scorebord, waarop ze kunnen zien hoe ze scoren in vergelijking met hun buurtgenoten. De meest fanatieke spelers verzekeren zichzelf van een plek in het fysieke finale evenement. Tijdens de finale is iedereen welkom om zelf ook dé sprint van je leven te ervaren.

Evenement

Tijdens de finale op het Pieter Vreedeplein wordt de connectie gelegd tussen de digitale en fysieke wereld. Deelnemers rennen tijdens het evenement over een levensgrote 100-meter baan midden op het plein. Met behulp van geavanceerde technologieën wordt de fysieke “Sprint van je leven” van elke finalist vastgelegd in een gepersonaliseerde video met real-time statistieken van hun topprestatie. De game is geen vervanging van sport maar wordt juist ingezet als aanjager van fysieke sport. “De game maakt het mogelijk om heel veel doelgroepen die wellicht de weg naar reguliere sporten niet zo makkelijk vinden, te activeren en te enthousiasmeren. Dat daarbij Tilburg als stad een hoofdrol speelt, is natuurlijk heel mooi meegenomen”, aldus een trotse Maarten van Asten, wethouder Sport.

Een van de ambassadeurs van de game is de Tilburgse influencer en straatvoetballer atleet Nasser el Jackson, die de gemeenschappelijke doelstelling van BrabantSport en gemeente Tilburg deelt: Zoveel mogelijk jeugd stimuleren van de bank af te komen om fysiek in beweging te zijn. Belangrijk is daarom dat niet alleen de game, maar ook het evenement toegankelijk is voor iedereen: “We hebben er bewust voor gekozen om zowel in de game als tijdens het fysieke finale evenement geen winnaars of verliezers aan te wijzen op basis van fysieke capaciteiten of prestaties. Hierdoor heeft iedereen de kans om de sprint van hun leven te ervaren.” aldus Mathijs Timmer van BrabantSport.

Ren zelf nu ook door de virtuele straten van Tilburg, de ‘Sprint van je leven’ game is te spelen via: www.sprintvanjeleven.nl