Tickets

Special Olympics Nationale Spelen komt dichterbij!

30 maart 2023

Het duurt misschien nog even, maar de voorbereidingen voor de Special Olympics Nationale spelen 2024 in Tilburg en Breda zijn in volle gang. Donderdag 23 maart werd de nieuwe huisstijl gepresenteerd in het toekomstige Special Olympics Dorp: de Beekse Bergen!

Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur van Special Olympics Nederland is trots dat Tilburg en Breda samen de Special Olympics Nationale Spelen organiseren: ‘’Ik kijk uit naar de stralende sporters met blinkende medailles waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning en iedereen de kans heeft om te winnen. Deze spelen hebben een stimulerende werking om meer inclusieve kansen te bieden en mensen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen én houden. Dat is waar wij voor staan en jullie voor gaan, heel veel dank en succes gewenst!”

Trots

Wethouder Financiën, Digitalisering, Sport en Evenementen Maarten van Asten was ook aanwezig in de Beekse Bergen. Hij sprak met veel trots: ‘’Het duurt nog even maar toch tellen we met zijn allen nu steeds meer af naar juni 2024! Als Tilburg zijn we enorm trots dat we een van de twee speelsteden mogen zijn van de Special Olympics Nationale Spelen. Dit geweldige evenement sluit perfect aan bij wie wij zijn: sociaal, inclusief en sportief. We kijken er naar uit dit tijdens de spelen aan iedereen te laten zien!”

Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt georganiseerd onder toezicht van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

De Special Olympics Nationale Spelen wordt iedere twee jaar roulerend door Nederland georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 14, 15 en 16 juni 2024 vindt dit bijzondere evenement plaats in Tilburg en Breda. Er gaan meer dan 2500 sporters meedoen, in 21 takken van sport. De centrale thema’s van het evenement zijn: talent, sport en inclusie.

Meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen vind je op www.specialolympics.nl.

Binnenkort volgt meer informatie!

G-sport
58 sportaanbieders in Tilburg