Tickets

Succesvolle 2e editie Vakantietoernooi Basketbal brengt sportplezier voor 600 deelnemers

11 januari 2024

Op vrijdag 7 januari kwamen basisschoolleerlingen uit heel gemeente Tilburg samen in Sporthal Drieburcht en Sporthal 't Kwadraat voor het Vakantietoernooi Basketbal, een evenement dat plaatsvond tijdens de kerstvakantie. Met bijna 600 enthousiaste deelnemers van 36 basisscholen was de 2e editie van dit sportieve festijn erg geslaagd.

Diverse activiteiten voor jong en oud

Het toernooi bood voor ieder wat wils, met de jongste deelnemers die genoten van een inspirerende clinic en de oudere groepen die deelnamen aan een intensief toernooi. Bijna 100 vrijwilligers, waaronder leden van basketbalvereniging High Five, studenten van ROC Sport en Bewegen en medewerkers van Sportbedrijf Tilburg, werkten samen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Jubileumjaar met feestelijke opening door wethouder Maarten van Asten

Dit jaar markeert het 70-jarig bestaan van Vakantietoernooien, en de feestelijkheden werden geopend door wethouder Maarten van Asten. De deelnemers werden na afloop beloond met een welverdiende medaille, terwijl de winnende teams en de teams met het meest sportieve gedrag extra in het zonnetje werden gezet met speciale prijzen.

Teddy, de nieuwe mascotte van Vakantietoernooien

Sinds dit schooljaar heeft Vakantietoernooien een vrolijke mascotte, genaamd Teddy. De naam werd gekozen tijdens een naamwedstrijd, waarbij een leerling uit groep 6 van basisschool de Elzen de winnende naam indiende. Teddy maakte zijn debuut tijdens een gymles op basisschool de Elzen en verraste de bedenker met twee vrijkaartjes voor een bezoek aan de schaatsbaan of zwembad.

Ontmoet Teddy tijdens de Vakantietoernooien

Wil je Teddy ook ontmoeten? Kinderen uit de gemeente Tilburg kunnen zich dit schooljaar opgeven bij hun juf of meester om deel te nemen aan de Vakantietoernooien en een ontmoeting met Teddy niet te missen.

Volg het laatste nieuws en updates over Vakantietoernooien op onze sociale media kanalen (Facebook en Instagram). Blijf op de hoogte van alle sportieve hoogtepunten en schrijf je in voor een onvergetelijke ervaring!