Tickets

Tilburg Sprint Cup 25 november van start

13 november 2023

Op zaterdag 25 november 2023 zal de Tilburg Sprint Cup verreden worden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Het evenement geldt als 1ste van de 3 Sprint wedstrijden dit seizoen. In totaal zullen 96 topsporters deelnemen aan het toernooi.

De Sprint League

Tijdens de Sprint League strijden de snelste schaatsers van ons land tegen elkaar. Het is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Supersprint, Pure Sprint. De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Sprint League wedstrijd kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de schaatser die de meeste punten in het eindklassement heeft de winnaar.

Op de Ireen Wüst IJsbaan strijden Junioren B, Junioren A en Neo-Senioren en Senioren Dames en Heren voor de overwinning. Wedstrijden starten vanaf 17.30 op de volgende afstanden: 100m, 300m en 500m. Ongetwijfeld een groot spektakel.

Veel deelnemers

In totaal 96 deelnemers kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. In dit deelnemersveld is ons Gewest Noord Brabant-Limburg-Zeeland vertegenwoordigd met enkele talenten in juniorenklassen A en B en klasse (neo)-senioren. Na 18 november a.s. zullen de namen van de deelnemers bekend zijn en te vinden op website www.schaatsen.nl en de gewestelijke site www.knsbzuid.nl.

Wil jij graag extra op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom dit evenement? Dat kan via de Sportity app. Gebruik hiervoor de volgende link en wachtwoord: https://sportity.com/app & wachtwoord: KNSB-KBSL! Hier komen op de wedstrijddag de geldende protocollen, wedstrijdschema's, startlijsten in en wijzigingen worden m.b.v. pushberichten direct gemeld.