Tickets

Tilburg trapt af met KOM! en brengt senioren sociaal en fysiek in beweging

12 mei 2023

Woensdag 10 mei was tijdens de Nationale Beweegweek voor Ouderen de kick-off van KOM! in Tilburg. Het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg is met KOM! een samenwerking gestart tussen sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en OldStars van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel is om senioren zowel sociaal en fysiek in beweging te brengen. Deze samenwerking is stadsbreed, maar meteen ook wijkgericht zodat senioren op een laagdrempelige manier kunnen deelnemen.

Met een mooie mix van 75 gasten die bewegen voor senioren een warm hart toedragen was het clubhuis van Omnisportvereniging Were Di woensdagochtend goed gevuld. Bijzonder was de aanwezigheid van de OldStars ambassadeurs. Arnold Vanderlyde (boksen), Tineke Roffel (korfbal), Mats Marcker (rugby), Leon van Schie (handbal), Tom Okker (tennis), Bettine Vriesekoop (tafeltennis) en Jan van de Peut (korfbal) waren namens OldStars aanwezig. Vanderlyde en Marcker wisten de aanwezigen te inspireren en enthousiasmeren met een laagdrempelige clinic, volgens het Athletic Skills Model, waarin veelzijdig bewegen centraal staat.

Inspirerend

Een van de aanwezigen was Yvonne Visser, voorzitter van RTV Quirijn en secretaris van de Tilburgse Sportraad. Ze was erg te spreken over de aftrap. ‘Ik vond het erg inspirerend, het was kwalitatief erg goed. Het was een uitdagend programma, dat erg goed georganiseerd was.’ De aanwezigheid van de OldStars ambassadeurs vond Visser een bijzondere toevoeging aan de lancering.

Ook organisator Cathy Kleve, verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Tilburg, is zeer tevreden: ‘ Een mooie mix van sportverenigingen en organisaties uit heel Tilburg hebben het plezier van bewegen ervaren. Dit nemen ze mee naar huis. Het doel is dat we de weg voor senioren om sociaal en fysiek actief te bewegen toegankelijker maken. Met KOM! willen we inspireren, activeren en faciliteren. Door in de wijk de samenwerking te zoeken met sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en zorg- en welzijnspartijen waar senioren actief zijn, maken we dit samen mogelijk!’