Tickets

Tips om te beginnen met hardlopen

06 juni 2023

Wil je gaan hardlopen? Goed bezig! Maar beginnen met hardlopen kan erg lastig zijn. Je moet naast motivatie, ook de tijd zien te vinden om te gaan lopen. Wij geven je een aantal tips om te beginnen met hardlopen en waar je op moet letten!

1: Maak het jezelf niet te moeilijk

Er is op internet ontzettend veel te vinden over hardlopen en het beginnen van hardlopen. Denk aan schema’s en attributen die je echt niet mag vergeten. Misschien raak je hiervan in de war en verdwijnt de zin om te gaan lopen. Probeer dit uit je hoofd te zetten en lekker te gaan lopen. Trek goede hardloopschoenen aan en ga. Loop de eerste keer een kort stukje en bouw dit rustig op. Luister goed naar je eigen lichaam. Krijg je ergens last? Stop dan even en pak de draad weer op als je voelt dat het gaat. Dit kan na een paar minuten, maar ook na een rustdag.

2: Houd er plezier in

Loop je omdat je een doel hebt? Of loop je omdat je het lekker vindt om te lopen? Allebei de redenen zijn natuurlijk goed, maar het allerbelangrijkste aan hardlopen (en eigenlijk alle sporten) is dat je er plezier in beleeft. Maak een route in je eigen wijk of ga eens lopen in het bos. Je kunt je eigen route bedenken en zo kun je er plezier aan beleven. Elke keer hetzelfde rondje lopen kan ook gaan vervelen. Probeer daarom je route regelmatig aan te passen.

3: Loop samen

Sommige lopers vinden het heel fijn om alleen te lopen. Maar als je net begint, is samen lopen een stok achter de deur. Dus vind een vriend/vriendin/collega of familielid om samen mee te lopen. Liever met anderen of meerderen lopen? Meld je dan aan bij een van de vele hardloopgroepen in Tilburg. Zo traint de TTM Clinics vanaf volgende week elke dinsdag en woensdag met een gezellige groep lopers. Er is altijd een groep die bij jou past. Meer informatie vind je op www.ttmclinics.nl.

We wensen je veel plezier met hardlopen! En ben je lekker aan het lopen? Deel het op social media en tag @sportintilburg. Misschien inspireer jij anderen om ook te gaan lopen of krijg je zo de smaak te pakken dat je meedoet aan verschillende wandel- en loopevenementen in Tilburg! Bij deelname aan drie verschillende wandel- of loopevenementen ontvang je de Tilburg Triple medaille. Meer informatie lees je op www.sportintilburg.nl/tilburg-triple.

Hardlopen
6 sportaanbieders in Tilburg