Tickets

Verduurzaming accommodaties sport- en recreatiegebied Stappegoor

09 mei 2023

De komende maanden worden er weer stappen gezet in het duurzamer maken van de sportaccommodaties in sport- en recreatiegebied Stappegoor. Zo wordt het Robbenbad van 22 tot en met 26 mei voorzien van ledverlichting. In de zomermaanden worden er diverse verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd in het IJssportcentrum en in oktober gebeurt dit in Recreatiebad Stappegoor. De openingstijden van de accommodaties zullen daarom soms anders zijn dan je gewend bent.

De gemeente Tilburg werkt stap voor stap aan een klimaatneutrale stad. We gaan steeds duurzamer wonen, werken en sporten. Dat wil zeggen: zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het klimaat. Het Sportbedrijf is enkele jaren geleden begonnen met het toepassen van duurzaamheidsmaatregelen. Zo liggen op veel gemeentelijke sportlocaties zonnepanelen en wordt het zwemwater in de zwembaden gezuiverd en hergebruikt.

Sport- en recreatiegebied Stappegoor is een gebied dat zich snel ontwikkelt en waar veel gebeurt. Zo ook op het gebied van sport. Zwembad Stappegoor, IJssportcentrum Tilburg, Sportcomplex T-Kwadraat en de Ireen Wüst IJsbaan bevinden zich hier. Vanaf 2017 zijn al deze locaties van zonnepanelen voorzien en hebben bijna alle accommodaties ledverlichting. Dit jaar wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid op de daken van het zwembad en het IJssportcentrum. Daarnaast staan er nog meer duurzaamheidsmaatregelen op de planning. Al deze maatregelen samen leveren een gasbesparing die gelijk staat aan het gasverbruik van 165 huishoudens en een elektrabesparing die gelijk staat aan het elektraverbruik van 30 huishoudens.

Recreatiebad Stappegoor

Tijdens het aanbrengen van de ledverlichting zal het Robbenbad gesloten zijn. De andere baden in het zwembad blijven wel open. 
In het najaar zal het gehele zwembad gesloten zijn. Het sport- en recreatiebad worden voorzien van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw verbetert en het energieverbruik veel lager is.

IJssportcentrum Tilburg

Door de werkzaamheden in het IJssportcentrum is deze van 5 juni tot 11 september gesloten voor ijsverenigingen. De voorgevel wordt voorzien van hoogrendements-beglazing en er worden nieuwe luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en een warmtepomp geplaatst. Ook komen er meer zonnepanelen op het dak te liggen. 

Meer informatie

Op de website kun je de juiste openingstijden van de accommodaties vinden. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar managementassistenten.sport@tilburg.nl