Tickets

NDC Tilburgse Wandelchallenge

In Tilburg wordt veel gewandeld. Zo ook onder de noemer: NDC Tilburgse Wandelchallenge. Elk jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge. De Tilburgse Wandelchallenge is daar onderdeel van. Het doel is om mensen met diabetes of een verhoogd risico op diabetes in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. In Tilburg zijn verschillende wandelgroepen actief. Iedereen is welkom om mee te doen.

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC), is een landelijk programma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met een expert één keer per week in de eigen buurt om op een veilige en gezellige manier te ervaren wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en/of diabetes. Je begint met korte wandelingen en bouwt het langzaam op naar langere wandelingen. In totaal wandel je 20 weken achter elkaar. Tijdens deze weken krijg je ook informatie over gezond eten en gezond leven. Daarmee kun je naast het wandelen nog meer aan je gezondheid  werken. Resultaat: je voelt je fitter. En hopelijk wandel je daarna lekker verder en wandel je meer.

Onderzoek laat zien dat de deelnemers zich na de NDC fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Hoe doe je mee?

Wil je graag meewandelen? Kijk dan hier voor de verschillende wandelgroepen in gemeente Tilburg. Kijk voor meer informatie op www.wandelenmetdiabetes.nl/tilburg en meld je aan!

Klik hier om een indruk te krijgen van de vorige editie.