Tickets

Succesvolle afsluiting Nationale Diabetes Challenge in Tilburg

18 september 2023

Afgelopen zaterdag 16 september was de feestelijke afsluiting van de Diabetes Challenge bij de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Wandelaars, met én zonder diabetes, hebben 20 weken lang gewandeld met een zorgverlener of beweegcoach om te ervaren wat bewegen met hun gezondheid doet. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Op de slotdag kwam Bas van de Goor zelf het startschot geven voor de laatste wandeling voor de deelnemers, die 3 tot 15 kilometer liepen.

In de gemeente Tilburg is onder de noemer ‘Tilburgse Wandelchallenge’ gelopen voor de Nationale Diabetes Challenge. Er waren veel verschillende wandelgroepen, die door alle delen van Tilburg liepen. Naast een positief effect op de gezondheid is samen wandelen ook succesvol tegen eenzaamheid.

Ook na de challenge kun je blijven wandelen. De meeste wandelgroepen lopen door tot eind november, wanneer de Warandeloop plaatsvindt. Je kunt je eenvoudig aanmelden door een wandelgroep in jouw wijk te zoeken op www.nationalediabeteschallenge.nl. Je kunt ook de gratis ‘Wandelen in de wijk’-app downloaden op je telefoon. In deze app vind je leuke wandelroutes door allerlei wijken van Tilburg. Voor meer informatie en wandeltips, ga naar sportintilburg.nl