Tickets

Een Tilburg Triple voor iedereen

19 december 2023

Een bijzondere medaille voor deelnemers aan minimaal drie loop- of wandelevenementen. Met de Tilburg Triple brengt Sportbedrijf Tilburg en Citymarketing Tilburg meer mensen in bewegen en zet het bestaande sportevenementen in de gemeente beter op de kaart. Het initiatief is voor alle leeftijden en doelgroepen, zoals blijkt uit de verhalen van de bijna 400 trotse Tilburg Triple-winnaars. Onder de deelnemers ook Olivier van Haaren (2 jaar) en Cees Schoenmakers (71 jaar) met een speciaal verhaal.

De overwinningsfoto met o.a. Cees (links), Olivier (midden) en wethouder Maarten van Asten (2e van rechts).

Olivier van Haaren, de jongste Tilburg Triple deelnemer ooit

Hij is pas slechts 2 jaar oud, maar trots bezitter van de Tilburg Triple medaille en de jongste Triple winnaar. Samen met zijn vader voltooide hij drie loopevenementen: de Besterd Mijl - 225m, Lopers Company Run - 500m en de CZ Ten Miles - Sterre Minirun. Een unieke prestatie waar wethouder Sport Maarten van Asten graag extra aandacht aan geeft. Tijdens het laatste evenement van de Tilburg Triple, de WSV Hart van Brabant Winterserie, kwam hij dan ook speciaal de medaille aan Olivier en vader Arno uitreiken.

De wethouder was verheugd bij dit speciale moment aanwezig te zijn: “Plezier in sporten kan al op jonge leeftijd beginnen, dat zie je wel aan Olivier! Als wethouder Sport kan ik het niet genoeg benadrukken: voldoende bewegen is belangrijk voor jong en oud. Het draagt bij aan een goede conditie maar het zorgt er ook voor dat mensen hun sociale netwerk uitbreiden. Daarom is het goed om te zien dat een initiatief als Tilburg Triple mensen extra motiveert om in beweging te komen!”

Meer aandacht voor wandeltochten

In vergelijking met de eerste editie, waar de focus voornamelijk op hardloopevenementen lag, zijn er het afgelopen jaar steeds meer wandeltochten toegevoegd aan de Tilburg Triple-kalender. Bestaande wandeltochten zoals die van de CZ Ten Miles en PUURloop stonden er al op, maar sinds dit jaar maken de tochten van W.S.V. Hart van Brabant ook onderdeel uit van de Triple. Cees Schoenmakers behaalde zijn medaille door deel te nemen aan de CZ Ten Miles, Lopers Company Run en de Winterserie. Een unieke combinatie van wandelen en hardlopen. "In het verleden was ik een fanatiek hardloper, totdat ik een ernstige hernia opliep en bijna niet kon bewegen. Na jaren van herstel ben ik voorzichtig weer begonnen met hardlopen én wandelen. Met de Tilburg Triple kon ik deze twee activiteiten mooi combineren. Wandelen geeft me een boost van ontspanning en adrenaline, waardoor ik ‘me eigen’ weer tien jaar jonger voel!"

'Volgend jaar zeker weer!'

De vele positieve reacties tijdens de uitreiking van de medailles geven veel energie om volgend jaar opnieuw aan de slag te gaan met de Tilburg Triple. Op www.sportintilburg.nl staan al enkele deelnemende sportevenementen die ook in 2024 deel uitmaken van de Triple. De komende periode delen we via onze sociale mediakanalen meer informatie over de 3e editie van de Tilburg Triple. Weet jij al aan welke evenementen je gaat deelnemen? Want zeg nu zelf, de Tilburg Triple-medaille wil jij toch ook aan je muur hebben hangen?

Wil je meer weten over de Tilburg Triple en op de hoogte blijven voor de editie van 2024? Lees het laatste nieuws rondom de Tilburg Triple op www.sportintilburg.nl/tilburg-triple/ of volg @Sport in Tilburg op Facebook en Instagram.

Hardlopen
6 sportaanbieders in Tilburg