Tickets

Inschrijving PUURloop van start, hardlopen én wandelen

04 maart 2024

Donderdag 7 maart om exact 19.00 uur start de inschrijving voor de 12e editie van de PUURloop. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 mei op de terreinen van abdij Koningshoeven. Er is altijd veel belangstelling voor dit bijzondere evenement. Bij deze editie kunt zowel wandelen als hardlopen.

Er zijn slechts 300 startbewijzen te koop voor dit bijzondere loopevenement. Zo kunt u de stilte ervaren op het gevarieerde terrein van het Trappistenklooster. Start van de wandeltocht over 5 kilometer is om 12.15 uur. Het hardlopen over 1, 2 of 3 rondes van 5 km start om 13.00 uur. De wandelaars zullen finishen nadat de hardlopers van start zijn gegaan.

Start bewijs kost € 15,-. Daarnaast kunt u een extra donatie doen voor het goede doel dat wordt bepaald door de kloostergemeenschap van de Trappisten. Onder degenen met een extra donatie wordt een speciale prijs verloot.  Loopt u graag met startnummer 1, dan kunt u tot uiterlijk 20 mei een bod uitbrengen via PUURloop@hotmail.com. De hoogste bieder krijgt voor de start startnummer 1 persoonlijk opgespeld door de abt, Dom Isaac. En er zijn wat extra’s!

De inschrijfgelden (minus enkele kosten) gaan geheel naar het goede doel.  Bij de 12e editie is in overleg met de abt gekozen voor een bijzonder project voor SBO Noorderlicht, een school voor speciaal basisonderwijs in Tilburg Noord.

De PUURloop werkt samen met het Refugee Team Tilburg. We zijn ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Via onder andere  vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland.

Onderdeel Tilburg Triple

Het evenement doet mee aan de Tilburg Triple, een initiatief om meer Tilburgers in beweging te brengen. Doe aan 3 of meer wandel of hardloop evenement mee in 2024 en ontvang een speciale medaille. Benieuwd welke evenementen zijn aangesloten bij de Tilburg Triple of wil jij graag je Triple-agenda plannen? Klik hier voor meer informatie! 

Meer informatie over de Trappisten en hun werkzaamheden is te vinden op de website van de abdij https://www.koningshoeven.nl/trappisten/. Inschrijven voor de PUURloop kan vanaf donderdag 7 maart 19.00 uur via www.inschrijven.nl. Klik bij inschrijven.nl naar de datum 25 mei en maak in de module een keuze voor wandelen (50 startbewijzen) of hardlopen (250 startbewijzen).