Tickets

Geslaagd Buurtsport toernooi 3x3 basketbal

16 februari 2024

Op woensdag 14 februari kwamen jongens en meiden uit verschillende wijken in Tilburg samen in Sporthal Drieburcht voor een speciaal 3x3 basketbaltoernooi en een spannende 3-point contest. Het evenement werd georganiseerd door Team Buurtsport van Sportbedrijf Tilburg. Met meer dan 55 jongeren was het een zeer geslaagd toernooi tijdens de carnavalsvakantie.

Jongeren fanatiek aan het basketballen

Zoveel mogelijk organisaties betrekken 

Om zoveel mogelijk impact te maken en zoveel mogelijk jongeren in de gymzaal te hebben staan maakt Buurtsport gebruik van verschillende verenigingen en organisaties. Door samen de verbinding te zoeken komt iedereen tot grotere hoogtes. Heel gaaf dat woensdag alle partners met dezelfde missie in de Drieburcht waren: zoveel mogelijk jongeren laten genieten van sport. Want sport zorgt dat je gezond wordt en blijft, maar het heeft ook een maatschappelijke kracht. 

Bij het basketbaltoernooi waren daarom ook Highfive, Optimum Athletes, Taluno en Krajicek Foundation aanwezig. Vooral de samenwerking met Krajicek Foundation is een speciale. Bij de activiteit waren namelijk ‘Krajicek Scholarshippers’ aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zij zetten zich, in ruil voor een studiebeurs, in om activiteiten te organiseren bij een Playground in de buurt. Zo begeleiden onze buurtsportcoaches verschillende jongeren die hierbij zijn aangesloten.  

Wat doet Buurtsport? 

In Tilburg zijn buurtsportcoaches actief die in verschillende wijken leuke en sportieve activiteiten organiseren. Van panna voetbal tot basketbal en van BMX tot streetdance. Buurtsportcoaches laten jongeren op deze manier kennismaken met een positieve vrijetijdsbesteding. 

De programma's van buurtsport zorgen ervoor dat jongeren zelf actief betrokken worden in de wijk. Ze mogen activiteiten mee organiseren en hier natuurlijk ook aan meedoen. Zo ontwikkelen ze zich op meerdere vlakken. Wil je meedoen met een activiteit bij jou in de buurt? Of benieuwd wanneer een volgende activiteit is? Volg Buurtsport op Instagram en blijf up-to-date!